DEBAT: Et lille skridt for danskerne, men et kæmpe skridt for nordsjællænderne.....

Michael Tøgersen, byrådsmedlem og formand for Frederikssund Erhverv

Vælgerbedrag?

7 dage før folketingsvalget var der panelmøde i Sillebroen. Man kunne høre Socialdemokratiets Rasmus Stoklund og de Radikales Martin Lidegaard gå til valg på "ja til Frederikssundsmotorvejen”. Det giver jo stemmer.

Nu er de valgt; løfterne glemt. Den socialdemokratiske transportminister fra Sønderjylland har umiddelbart slettet alle projekter.

Det er ekstremt foruroligende, at der nu tales om at indbetale 15 milliarder kroner til den slunkne Togfond, som skal finansiere gennemkørende højhastighedstoge fra København til Ålborg og efterlade sjællænderne tilbage på perronen. For disse penge kan vi bygge 5 Frederikssundsmotorveje. Togfonden skulle have haft kr. 28 mia. Der er kun 13 mia. For disse 13 mia. kan vi bygge 4 Frederikssundsmotorveje, som er beregnet til at være Danmarks måske mest rentable stykke infrastruktur.

For mange borgere i Frederikssund Kommune er toget ikke et alternativ, fordi man enten bruger sin bil i embedsmedfør, eller fordi man skal skifte mange gange osv. Vi har i årevis dagligt holdt stille i kilometer lange køer på den gamle bumlevej. Det koster samfundet milliarder i manglende produktivitet. Man får stress, fordi man holder stille og ikke når frem i tide. Man sidder i sin bil og bliver gammel (og sur).

Det reducerer mobiliteten og fleksibiliteten på arbejdsmarkedet og reelt også arbejdsudbuddet, som vi er så knap på, for man vælger at arbejde mindre, mens man vil være mere fleksibel, hvis man kunne sætte sig i sin bil og transportere sig hurtigt mellem job og hjem. Om kort tid skal vi oven i købet betale for at køre ind over den nye bro for at komme ud på den gamle bumlevej. Det er helt til grin.

For Frederikssund Kommunes virksomheder er motorvejen altafgørende, for de skal have transporteret deres varer, og deres medarbejdere skal kunne komme let til og fra arbejde, ellers bliver vi fremtidens tabere om arbejdspladserne, hvor alle skatterne og velfærden kommer fra.

Den motorvej betyder ubeskrivelig meget for os alle, så det er LIGE NU vi skal have alle borgere i Frederikssund Kommune, herunder vores eget allerede fokuserede folketingsmedlem, Hans Andersen, til at reagere højt og tydeligt, så vi forhåbentlig kan nå at påvirke i stedet for bare at sidde tilbagelænet og håbe, for så går infrastrukturen som sædvanlig til Jylland og toge, som kan transportere os med lynets hast fra Kbh. til Ålborg. Det vil være en national skandale.

Publiceret 10 July 2019 08:51

SENESTE TV

DEBAT: 3.d – verdens sødeste studenter

Da vores datter for nogle uger siden sprang ud som student fra Frederikssund Gymnasium, var glæden stor, men den blev hurtigt iblandet bekymring, når talen faldt på den traditionsrige vogntur med besøg i hjemmene.

Det skortede nemlig ikke på advarsler, bitre erfaringer og rædselshistorier fra nær og fjern om studenterklasser, der med druk, svineri og tøjlesløs adfærd havde hærget de små hjem, mens hændervridende forældre sagesløse så til, og utallige var derfor opfordringerne til at afvikle seancen med de vilde horder i haven og ikke under nogen omstændigheder indenfor.

Således bevæbnet med gruopvækkende øjenvidneberetninger grublede vi i nogle dage over, hvordan vi skulle gribe studenterbesøget an.

Til slut valgte vi at tage imod de nybagte studenter på præcis samme måde som alle vore andre gæster, - inden døre og uden at flytte indbo og løsøre!

Og lad det være skrevet med flammeskrift! Alle dystre spådomme og bange anelser blev gjort til skamme, for studenternes besøg var en oplevelse for livet, vi med glæde tænker tilbage på.

Smilende, fornuftige og velopdragne unge indfandt sig i god ro og orden på vores matrikel, hvorefter der blev hygget og sludret.

Alle gav høfligt hånd, både da de kom og gik, og der blev takket for maden og invitationen til at gæste vores hjem! Vi var imponerede!

3.d, - I er skønne unge mennesker, som gør jeres familier ære!

Da vi ikke kan rose jer personligt for en forbilledlig opførsel, håber vi, vores budskab når jer på denne måde. 1000 tak for jeres besøg og måde at være på!

Vi er stolte af jer og medgiver jer alle vore bedste anbefalinger!Vær altid velkomne hos os en anden gang og lykke til i livet fremover, - jer skal det nok gå godt.

DEBAT: Et fælles ansvar

Et klimafokus uden historisk fortilfælde har i den grad sat dagsordenen for en stor del af debatten ved de nu overståede valg.

Ja ja nok har spørgsmålet om indvandring stjålet det største rampelys, trods mere fokus på tonen end indholdet, men det med klimaet er jo også bare lidt mere uhåndgribeligt, lidt mindre aktuelt lige nu og så kræver det unægteligt lidt mere samarbejde fra cirka 7 milliarder andre mennesker.

Til gengæld behøver vi her ikke kun bede andre om at finde en løsning, vi får selv lov at være en del af den. For du og jeg har akkurat ligeså stort et ansvar overfor de 7 milliarder, som de hver især har overfor os.

Så med krydserne sat og fingrene krydset er det måske på tide, at overveje hvad vi selv kan gøre de næste 4 år, inden vi igen får mulighed for stemme en ny flok noble klimariddere til en plads ved den runde jord. Jeg kunne f.eks. tage mig sammen og slukke motoren, når jeg for 8. gang på en uge holder 10 min. i tomgang, og venter på at Kronprins Frederiks Bro går ned.

Og når nu bilen er slukket og dermed også den dejlige aircondition, kunne jeg jo bruge de 10 min på at bevæge mig ud i den friske luft, og bede de 30 biler der holder foran mig om at gøre det samme.

Med lidt held når jeg også at gribe et par McDonald’s-poser og en enkelt grænsehandlet dåsecola på vejen, som jeg pænt kan levere tilbage til de billister, der uheldigvis har tabt dem. Det er jo synd, hvis den gode klimasamvittighed de lige har opnået ved at stemme miljøvenligt, skal ødelægges af den slags uheld...

Det efterlader blot håbet om at både nutidens og fremtidens beslutningstagere, i disse for hvort klima så svære tider, erkender nødvendigheden af en ukuelig politisk stålsathed, og måske på 100-års dagen for all-time mesteren i denne disciplin Winston Churchills hyldest til RAF, med rette tillader sig at kopiere og omskrive hans bevingede ord til en konklusion på en samlet verdens klimaindsats.

“Aldrig har så mange haft så mange at takke for så meget”