Foto: Kristian BRasen

DEBAT: Undskyld Frederikssund

Kjeld Haslund, Folketingskandidat Det Konservative Folkeparti Frederikssund og HalsnæsGyldenstensvænge 139, 3600 Frederikssund

Jeg undskylder på det Konservative Folkepartis vegne, fordi personer internt i partiet ødelagde mine chancer for at blive valgt ind på Borgen. Men jeg vil gerne sige 1000 tak til alle jer, der stemte på mig, og til alle jer der overvejede det - indtil 2 dage før valget.

Jeg kan godt forstå dem, som ikke turde stemme på mig efter BT’s store løgn om mit exit fra det Konservative Folkeparti. Jeg var og er Konservativ.

Det hele gik ellers rigtig godt lige indtil 2 dage før valget, hvor nogle i mit eget parti valgte at stikke mig i ryggen med store sabler.

Det er mig totalt uforståeligt, hvordan personer, der er demokratisk valgt til at sikre os Konservative så mange stemmer som muligt, kan finde på at gå hen og gøre lige det stik modsatte. Deres handling har kostet os rigtig mange stemmer. Gennem hele valgkampen har disse personer arbejdet imod partiets vedtægter, og handlet ulovligt iht. foreningsjuraen.

Da disse personer 2 dage før valget gik til pressen, aftalte min kampagneleder og jeg med Hovedkontoret, at vi ikke ville udtale os, fordi vores parti har dårlig erfaring med interne opgør lige op til et valg. Ingen udtalelser fra os = Ingen intern splid. Derfor holdt vi ord og radiotavshed.

Alt det her fnidder og fnadder skyldes, at vi kandidater til et storkredsmøde i december 2018 blev spurgt, hvordan det gik med vores kampagner. Jeg sagde, at det gik fint i Frederikssund, men at Halsnæs hverken ville hjælpe eller give økonomisk støtte.

Det skal ses på baggrund af, at min kampagneleder 3-4 gange havde forsøgt at sætte et møde op med Halsnæs angående deres hjælp - men de aflyste hver gang 2 timer før mødet. Den ene undskyldning var dårligere end den anden, og det var helt tydeligt, at Halsnæs ikke ville holde møde. Min kampagneleder spurgte derefter, om vi skulle prøve at aftale noget via mail - og det var formanden - Peter - i Halsnæs helt med på. Vi skrev, at de skulle sætte X antal plakater op, og bidrage rent økonomisk med 10.000 DKK. Men det ville halsnæs ikke. De ville maksimalt sætte 100 plakater op af Mette Abildgaard og så ville de bidrage med max. 2.000 DKK. Dvs, at de faktisk hverken ville hjælpe eller betale noget.

Dette er ikke nyt. I 2007 hjalp Halsnæs heller ikke til, og der gik 2 år før vores daværende formand modtog nogle penge fra Halsnæs. Hver gang undskylder Halsnæs med, at de er så få. Men det passer ikke. Halsnæs er ca ½ størrelse af Frederikssund Vælgerforening.

Men det er selvfølgelig dejligt, hvis man kan slippe for at betale til en folketingskandidat, så har Halsnæs flere penge til deres egen kommunale valgkamp.

Når Storkredsen ville vide hvordan det gik - så syntes jeg også at de skulle have sandheden at vide. Siden denne dag har formanden, Peter, været meget meget sur på mig - fordi jeg sagde sandheden. Det er også derfor han ikke omtaler dette i sin beskrivelse om, hvorfor han er sur. Han kan jo ikke sige - "Jeg er sur, fordi jeg ikke vil lave noget for folketingskandidaten eller betale til kandidatens kampagne". Derfor udtaler han sig ikke om dette. Så Peter er blevet Svend-Bent fra 5b - fornærmet.

partiformændene har ikke forstået, at deres eneste opgave er at sikre så mange vælgere til Det Konservative Folkeparti som muligt. Deres handling har medført det stik modsatte, hvilket også var deres hensigt – til stor glæde for andre kandidater og partier.

Denne spildte kampagne har kostet min kampagneleder og undertegnede 9 måneders arbejde, 1 måneds arbejde for mit team og over 85.000 DKK er brugt til ingen verdens nytte. Desuden er der spillet hasard med vælgertilslutningen for hele Det Konservative Folkeparti her til valget. Og så har Frederikssund mistet chancen for at få en arbejdshest ind på Borgen - som ville kæmpe for gratis bro, Frederikssund- og Hillerødmotorvej, Bevarelse af Frederikssund Hospital og Staten skal bygge diger – suk suk suk.

Jeg bryder mig ikke om det.

Publiceret 25 June 2019 10:05

SENESTE TV

DEBAT: 3.d – verdens sødeste studenter

Da vores datter for nogle uger siden sprang ud som student fra Frederikssund Gymnasium, var glæden stor, men den blev hurtigt iblandet bekymring, når talen faldt på den traditionsrige vogntur med besøg i hjemmene.

Det skortede nemlig ikke på advarsler, bitre erfaringer og rædselshistorier fra nær og fjern om studenterklasser, der med druk, svineri og tøjlesløs adfærd havde hærget de små hjem, mens hændervridende forældre sagesløse så til, og utallige var derfor opfordringerne til at afvikle seancen med de vilde horder i haven og ikke under nogen omstændigheder indenfor.

Således bevæbnet med gruopvækkende øjenvidneberetninger grublede vi i nogle dage over, hvordan vi skulle gribe studenterbesøget an.

Til slut valgte vi at tage imod de nybagte studenter på præcis samme måde som alle vore andre gæster, - inden døre og uden at flytte indbo og løsøre!

Og lad det være skrevet med flammeskrift! Alle dystre spådomme og bange anelser blev gjort til skamme, for studenternes besøg var en oplevelse for livet, vi med glæde tænker tilbage på.

Smilende, fornuftige og velopdragne unge indfandt sig i god ro og orden på vores matrikel, hvorefter der blev hygget og sludret.

Alle gav høfligt hånd, både da de kom og gik, og der blev takket for maden og invitationen til at gæste vores hjem! Vi var imponerede!

3.d, - I er skønne unge mennesker, som gør jeres familier ære!

Da vi ikke kan rose jer personligt for en forbilledlig opførsel, håber vi, vores budskab når jer på denne måde. 1000 tak for jeres besøg og måde at være på!

Vi er stolte af jer og medgiver jer alle vore bedste anbefalinger!Vær altid velkomne hos os en anden gang og lykke til i livet fremover, - jer skal det nok gå godt.

DEBAT: Et fælles ansvar

Et klimafokus uden historisk fortilfælde har i den grad sat dagsordenen for en stor del af debatten ved de nu overståede valg.

Ja ja nok har spørgsmålet om indvandring stjålet det største rampelys, trods mere fokus på tonen end indholdet, men det med klimaet er jo også bare lidt mere uhåndgribeligt, lidt mindre aktuelt lige nu og så kræver det unægteligt lidt mere samarbejde fra cirka 7 milliarder andre mennesker.

Til gengæld behøver vi her ikke kun bede andre om at finde en løsning, vi får selv lov at være en del af den. For du og jeg har akkurat ligeså stort et ansvar overfor de 7 milliarder, som de hver især har overfor os.

Så med krydserne sat og fingrene krydset er det måske på tide, at overveje hvad vi selv kan gøre de næste 4 år, inden vi igen får mulighed for stemme en ny flok noble klimariddere til en plads ved den runde jord. Jeg kunne f.eks. tage mig sammen og slukke motoren, når jeg for 8. gang på en uge holder 10 min. i tomgang, og venter på at Kronprins Frederiks Bro går ned.

Og når nu bilen er slukket og dermed også den dejlige aircondition, kunne jeg jo bruge de 10 min på at bevæge mig ud i den friske luft, og bede de 30 biler der holder foran mig om at gøre det samme.

Med lidt held når jeg også at gribe et par McDonald’s-poser og en enkelt grænsehandlet dåsecola på vejen, som jeg pænt kan levere tilbage til de billister, der uheldigvis har tabt dem. Det er jo synd, hvis den gode klimasamvittighed de lige har opnået ved at stemme miljøvenligt, skal ødelægges af den slags uheld...

Det efterlader blot håbet om at både nutidens og fremtidens beslutningstagere, i disse for hvort klima så svære tider, erkender nødvendigheden af en ukuelig politisk stålsathed, og måske på 100-års dagen for all-time mesteren i denne disciplin Winston Churchills hyldest til RAF, med rette tillader sig at kopiere og omskrive hans bevingede ord til en konklusion på en samlet verdens klimaindsats.

“Aldrig har så mange haft så mange at takke for så meget”