Borgerne i Ferslev er bekymrede. Arkivfoto

Borgerne i Ferslev er bekymrede. Arkivfoto

DEBAT: Skolematrikel til salg

Ferslev Bylaug, Vellerup Bylaug, Vejleby Bylaug, Venslev Bylaug, Ballroom Dance, Ferslev, DOF Bramsnæs-Skibby, Børnehuset Pilehuset, Kreds 57 Ferslev-Skibby.

DEBAT Til salg skiltet er der ikke endnu, men med vedtagelsen af budget for 2019-2020 har kommunalbestyrelsen taget beslutning om, at matriklen der omhandler Skolen i Herredet, den tidligere Ferslev Skole, skal afhændes.

Det stiller et i forvejen hårdt prøvet lokalsamfund overfor endnu en udfordring. Der er mange brugere af gymnastiksalen i Ferslev. Den sal er et vigtig og samlende aktiv for mange aktiviteter. En afgørende base for det lokale foreningsliv.

Primo april sendte underskriverne af dette indlæg et fællesbrev til samtlige medlemmer af kommunalbestyrelsen i håbet om at skabe dialog om lokalsamfundets fremtid hvis salen sælges.

Socialdemokratiet og SF reagerede hurtigt. Det mundede ud i et godt og informativt møde. Den borgerlige side af kommunalbestyrelsen har først for nylig henvendt sig med henblik på et møde - intet konkret er aftalt endnu.

Hvis skolematriklen sælges samlet, og lokalsamfundet ikke får mulighed for at bruge salen, er det intet mindre end et overgreb på et lokalsamfund og desværre ikke det første af slagsen med samme ”gerningsmænd”.

Hvem husker ikke 2015, da lukningen af Ferslev skole var en realitet? Vi er stadig mange der ligger inde det idékatalog, som lokalsamfundet i samarbejde med de kommunalt hyrede konsulenter udarbejdede med titlen ”Det gode liv i Sydvest”.

Idékataloget rummer alle de muligheder, som lokalsamfundet dengang kunne finde for den bedste fremadrettede anvendelse af de tidligere skolelokaler. Intet kom i spil, da skolen blev til specialskole, men det var og er et katalog med et godt indhold og en rigtig god titel.

Uløseligt forbundet til det ”Det gode liv i Sydvest” er et lokalt centrum, et samlingspunkt, tilbud om brugernære aktiviteter, idrætsmæssige som sociale. En base, hvor de mange aktiviteter med bl.a. fokus på sundhed, nærhed og nærvær kan folde sig ud, og hvor der er mulighed for at implementere nye tiltag i takt med lokalsamfundets behov.

Til det har vi brug for faciliteterne på Ferslev Skole!

Nu venter vi på, at mødet med den borgerlige side af byrådssalen finder sted, og (måske naivt), forventer vi at blive hørt og forstået, så gymnastiksalen i Ferslev ikke indgår i udbudsmaterialet, men bevares som et kommunalt tilbud til borgerne. Til brug og gavn for det gode liv i sydvest.

Publiceret 25 June 2019 00:00

SENESTE TV

DEBAT: 3.d – verdens sødeste studenter

Da vores datter for nogle uger siden sprang ud som student fra Frederikssund Gymnasium, var glæden stor, men den blev hurtigt iblandet bekymring, når talen faldt på den traditionsrige vogntur med besøg i hjemmene.

Det skortede nemlig ikke på advarsler, bitre erfaringer og rædselshistorier fra nær og fjern om studenterklasser, der med druk, svineri og tøjlesløs adfærd havde hærget de små hjem, mens hændervridende forældre sagesløse så til, og utallige var derfor opfordringerne til at afvikle seancen med de vilde horder i haven og ikke under nogen omstændigheder indenfor.

Således bevæbnet med gruopvækkende øjenvidneberetninger grublede vi i nogle dage over, hvordan vi skulle gribe studenterbesøget an.

Til slut valgte vi at tage imod de nybagte studenter på præcis samme måde som alle vore andre gæster, - inden døre og uden at flytte indbo og løsøre!

Og lad det være skrevet med flammeskrift! Alle dystre spådomme og bange anelser blev gjort til skamme, for studenternes besøg var en oplevelse for livet, vi med glæde tænker tilbage på.

Smilende, fornuftige og velopdragne unge indfandt sig i god ro og orden på vores matrikel, hvorefter der blev hygget og sludret.

Alle gav høfligt hånd, både da de kom og gik, og der blev takket for maden og invitationen til at gæste vores hjem! Vi var imponerede!

3.d, - I er skønne unge mennesker, som gør jeres familier ære!

Da vi ikke kan rose jer personligt for en forbilledlig opførsel, håber vi, vores budskab når jer på denne måde. 1000 tak for jeres besøg og måde at være på!

Vi er stolte af jer og medgiver jer alle vore bedste anbefalinger!Vær altid velkomne hos os en anden gang og lykke til i livet fremover, - jer skal det nok gå godt.

DEBAT: Et fælles ansvar

Et klimafokus uden historisk fortilfælde har i den grad sat dagsordenen for en stor del af debatten ved de nu overståede valg.

Ja ja nok har spørgsmålet om indvandring stjålet det største rampelys, trods mere fokus på tonen end indholdet, men det med klimaet er jo også bare lidt mere uhåndgribeligt, lidt mindre aktuelt lige nu og så kræver det unægteligt lidt mere samarbejde fra cirka 7 milliarder andre mennesker.

Til gengæld behøver vi her ikke kun bede andre om at finde en løsning, vi får selv lov at være en del af den. For du og jeg har akkurat ligeså stort et ansvar overfor de 7 milliarder, som de hver især har overfor os.

Så med krydserne sat og fingrene krydset er det måske på tide, at overveje hvad vi selv kan gøre de næste 4 år, inden vi igen får mulighed for stemme en ny flok noble klimariddere til en plads ved den runde jord. Jeg kunne f.eks. tage mig sammen og slukke motoren, når jeg for 8. gang på en uge holder 10 min. i tomgang, og venter på at Kronprins Frederiks Bro går ned.

Og når nu bilen er slukket og dermed også den dejlige aircondition, kunne jeg jo bruge de 10 min på at bevæge mig ud i den friske luft, og bede de 30 biler der holder foran mig om at gøre det samme.

Med lidt held når jeg også at gribe et par McDonald’s-poser og en enkelt grænsehandlet dåsecola på vejen, som jeg pænt kan levere tilbage til de billister, der uheldigvis har tabt dem. Det er jo synd, hvis den gode klimasamvittighed de lige har opnået ved at stemme miljøvenligt, skal ødelægges af den slags uheld...

Det efterlader blot håbet om at både nutidens og fremtidens beslutningstagere, i disse for hvort klima så svære tider, erkender nødvendigheden af en ukuelig politisk stålsathed, og måske på 100-års dagen for all-time mesteren i denne disciplin Winston Churchills hyldest til RAF, med rette tillader sig at kopiere og omskrive hans bevingede ord til en konklusion på en samlet verdens klimaindsats.

“Aldrig har så mange haft så mange at takke for så meget”