DEBAT: I mørket er der ingen der ser du vinker

Jørgen Olsen, Irisvej 35, 4050 Skibby

Udvalget for By og Land har formålet “... at understøtte udvikling i hele Frederikssund Kommune, med særligt fokus på sammenhængen mellem by og land.“ Et underpunkt: “At bidrage til øget vækst, erhverv og bosætning i kommunen.”

I opsummeringen af afholdte workshops, nævnes selvindlysende punkter: “Gode skoler, og forhold for børn, god offentlig transport, indkøbsmuligheder, gode idræts og fritidsaktiviteter.” Lidt senere nævnes dog noget modsat: “Salg af fodboldbaner til boliger vil sætte gang i idrætsbyen og være meget attraktivt.” Hvordan hænger det sammen?

Punktet - Kommunens markedsføring: “Der er et behov for, at kommunen markedsfører, hvad de har af kvaliteter og værdier for nye tilflyttere. Kommunen må gerne tænke lidt mere salgsorienteret i markedsføringen. Der er behov for ’den positive fortælling’...Mange i KBH-området ved ikke hvor Frederikssund er. Det kendskab kunne man godt udbrede.”

Branding har Frederikssund aldrig dyrket. Ved oplagte muligheder har man ofte befundet sig fint i mørket, snorksovet. På en lidt trist baggrund - betalingstvangen for benyttelse af den nye bro - kommer en ny mulighed, ved indvielsen, til skrue helt op for charmen, nå langt ud over kommunen. Husk så at fortsætte med promoveringen. Fald ikke i søvn igen.

Mange kommuner har et slogan, som gentages som et mantra der siver ind hos interesserede. Holstebro: “Dråber af kultur i alt!” Odense: “At lege er at leve!” Frederikssund?? Udskriv en borgerkonkurrence. Et bud: “Fjord og Skov - luft til sindet.”

Hjørring kommune gør effektiv reklame for sig selv. Kommunen har udgivet en flot, tyk bog, med fokus på mulighederne for et godt liv i Hjørring. Erhvervslivet, Kulturlivet, Turismen, Idrætten, Undervisningstilbud, Botilbud, Børns muligheder præsenteres, sammen med meget andet. En bog man får lyst at læse, begejstres, husker.

Midlerne til Udvalget for By og Land bør bruges til at ‘slå på tromme’ give den ‘positive fortælling’ om Frederikssund. Udvalget barsler med selvfølgeligheder, pakket ind i en masse fyldord, skemaer for at virke kompetent, nødvendigt, men forekommer helt overflødigt.

“At drive virksomhed (kommune) uden at reklamere svarer til at vinke til en pige i totalt mørke. Du ved du vinker, men ingen andre ser det.” Tænd lyset Frederikssund!

Publiceret 24 June 2019 11:06

SENESTE TV

DEBAT: 3.d – verdens sødeste studenter

Da vores datter for nogle uger siden sprang ud som student fra Frederikssund Gymnasium, var glæden stor, men den blev hurtigt iblandet bekymring, når talen faldt på den traditionsrige vogntur med besøg i hjemmene.

Det skortede nemlig ikke på advarsler, bitre erfaringer og rædselshistorier fra nær og fjern om studenterklasser, der med druk, svineri og tøjlesløs adfærd havde hærget de små hjem, mens hændervridende forældre sagesløse så til, og utallige var derfor opfordringerne til at afvikle seancen med de vilde horder i haven og ikke under nogen omstændigheder indenfor.

Således bevæbnet med gruopvækkende øjenvidneberetninger grublede vi i nogle dage over, hvordan vi skulle gribe studenterbesøget an.

Til slut valgte vi at tage imod de nybagte studenter på præcis samme måde som alle vore andre gæster, - inden døre og uden at flytte indbo og løsøre!

Og lad det være skrevet med flammeskrift! Alle dystre spådomme og bange anelser blev gjort til skamme, for studenternes besøg var en oplevelse for livet, vi med glæde tænker tilbage på.

Smilende, fornuftige og velopdragne unge indfandt sig i god ro og orden på vores matrikel, hvorefter der blev hygget og sludret.

Alle gav høfligt hånd, både da de kom og gik, og der blev takket for maden og invitationen til at gæste vores hjem! Vi var imponerede!

3.d, - I er skønne unge mennesker, som gør jeres familier ære!

Da vi ikke kan rose jer personligt for en forbilledlig opførsel, håber vi, vores budskab når jer på denne måde. 1000 tak for jeres besøg og måde at være på!

Vi er stolte af jer og medgiver jer alle vore bedste anbefalinger!Vær altid velkomne hos os en anden gang og lykke til i livet fremover, - jer skal det nok gå godt.

DEBAT: Et fælles ansvar

Et klimafokus uden historisk fortilfælde har i den grad sat dagsordenen for en stor del af debatten ved de nu overståede valg.

Ja ja nok har spørgsmålet om indvandring stjålet det største rampelys, trods mere fokus på tonen end indholdet, men det med klimaet er jo også bare lidt mere uhåndgribeligt, lidt mindre aktuelt lige nu og så kræver det unægteligt lidt mere samarbejde fra cirka 7 milliarder andre mennesker.

Til gengæld behøver vi her ikke kun bede andre om at finde en løsning, vi får selv lov at være en del af den. For du og jeg har akkurat ligeså stort et ansvar overfor de 7 milliarder, som de hver især har overfor os.

Så med krydserne sat og fingrene krydset er det måske på tide, at overveje hvad vi selv kan gøre de næste 4 år, inden vi igen får mulighed for stemme en ny flok noble klimariddere til en plads ved den runde jord. Jeg kunne f.eks. tage mig sammen og slukke motoren, når jeg for 8. gang på en uge holder 10 min. i tomgang, og venter på at Kronprins Frederiks Bro går ned.

Og når nu bilen er slukket og dermed også den dejlige aircondition, kunne jeg jo bruge de 10 min på at bevæge mig ud i den friske luft, og bede de 30 biler der holder foran mig om at gøre det samme.

Med lidt held når jeg også at gribe et par McDonald’s-poser og en enkelt grænsehandlet dåsecola på vejen, som jeg pænt kan levere tilbage til de billister, der uheldigvis har tabt dem. Det er jo synd, hvis den gode klimasamvittighed de lige har opnået ved at stemme miljøvenligt, skal ødelægges af den slags uheld...

Det efterlader blot håbet om at både nutidens og fremtidens beslutningstagere, i disse for hvort klima så svære tider, erkender nødvendigheden af en ukuelig politisk stålsathed, og måske på 100-års dagen for all-time mesteren i denne disciplin Winston Churchills hyldest til RAF, med rette tillader sig at kopiere og omskrive hans bevingede ord til en konklusion på en samlet verdens klimaindsats.

“Aldrig har så mange haft så mange at takke for så meget”