Debat: Javel hr. byggematador

Bitte Cecilie BangKlintevej 4Frederikssund

DEBAT Vi (byrådet) sørger for, at vedtægter og planer laves om, så de passer ind i matadorens ønsker om, at stuve så mange mennesker som muligt sammen i et kubistisk og grimt kassebyggeri på Bi-lidt grunden.

Hvad borgerne ønsker? Tænk ikke på det. Vi laver bare loven om.

Ja, sådan føler beboerne det på de omkringliggende grunde, hvor det påtænkte byggeri skal opføres. Hele kvarteret bliver trykket af et så højt og bombastisk byggeri.

Hvorfor vil kommunen ændre regler for både højde og bebyggelsesgrad? Er det for at imødekomme en byggematadors ønske om at få lov til at presse citronen maximalt på bekostning af miljøet for de omkringliggende beboere.

Det fremhæves blandt andet, at det foreslåede byggeri harmonerer med den kubistiske kasse, Brohuset på Kronprins Frederiks Bro. Et af byens grimmeste bygninger, hvilket udviser en total mangel på æstetisk sans

Har vi en Byggematador, der huserer i Frederikssund? Er der andre steder ved kysten, hvor han huserer med lignende forslag til bebyggelser?

Publiceret 26 May 2019 00:00

SENESTE TV

Barok i kirken

Onsdag den 3. juli lyder der velklingende barokmusik, som kan nydes i de helt rigtige omgivelser under Skibby Kirkes store hvælv, der gengiver stemningen og atmosfæren i musikken helt tæt på publikum.

Koncerten begynder klokken kl. 19.30, og du kan høre et helt nyt program med Bachs berømte Dobbeltkoncert for fløjte, barokviolin og cembalo, Vivaldis koncert "L'estro armonico” – Den harmoniske have, Couperins "Le Tic Toc Choc" – Vækkeuret, der løb løbsk! og ikke nok med det - Daquins "Le coucou" Gøgen, der ikke ville holde op med at kukke!

Programmet spilles af den italienske barokviolinist Roberto Falcone, fløjtenisten Mogens Friis og den svenske cembalist Anders Danman. Alle tre musikere er af international klasse med omfattende koncertvirksomhed både i Skandinavien og det øvrige Europa.