Debat: Gratis bro - jo det hjælper

Kjeld Haslund, Folketingskandidat Det Konservative Folkeparti Frederikssund og Halsnæs, Gyldenstens Vænge 139, 3600 Frederikssund

DEBAT Der er mange, som spørger mig, ”Hjælper det alt det her postyr angående gratis bro?” Svaret er ganske enkelt: "Ja".

Når jeg om kort tid går rundt inde på Borgen, og arbejder for Frederikssund og Halsnæs. Så vil jeg fortæller de øvrige, at det er helt håbløst, at staten blot skal betale 460 mio. kr. for at finansiere hele den nye bro, mens vi borgere skal betale over 2,2 mia. kr. Tidligere regeringers rådgivere konkluderer også, at den bedste økonomiske løsning for samfundet er, at staten finansierer hele eller hovedparten af den nye bro – så hvor svært kan det være.

Men hvis man, som Hans Andersen (V) går rundt og siger, ”Hvis vi blot får den motorvej, så skal vi naturligvis ikke også have en gratis bro” – så vil de andre politikere naturligvis ikke give os en gratis bro. Vi skal have valgt nogle ind, som vil kæmpe for Frederikssund, og ikke komme med undskyldninger. Frederikssundmotorvej har de skyldt os i 72 år – så den skal bare bygges.

Og vi skal have en – gratis bro – ligesom alle andre steder i Danmark.

Publiceret 16 May 2019 10:27

SENESTE TV

Barok i kirken

Onsdag den 3. juli lyder der velklingende barokmusik, som kan nydes i de helt rigtige omgivelser under Skibby Kirkes store hvælv, der gengiver stemningen og atmosfæren i musikken helt tæt på publikum.

Koncerten begynder klokken kl. 19.30, og du kan høre et helt nyt program med Bachs berømte Dobbeltkoncert for fløjte, barokviolin og cembalo, Vivaldis koncert "L'estro armonico” – Den harmoniske have, Couperins "Le Tic Toc Choc" – Vækkeuret, der løb løbsk! og ikke nok med det - Daquins "Le coucou" Gøgen, der ikke ville holde op med at kukke!

Programmet spilles af den italienske barokviolinist Roberto Falcone, fløjtenisten Mogens Friis og den svenske cembalist Anders Danman. Alle tre musikere er af international klasse med omfattende koncertvirksomhed både i Skandinavien og det øvrige Europa.