DEBAT: Der er noget galt i Frederikssund kommune, maler helt af helved til...

Keld Hartwig, Grantoften 1 3630 Jægerspris

Som opfølgning til debatindlæg om det er inkompetente personer der leder kommunen.

Som tilflytter for ca. et år siden har jeg oplevet kommunen på godt og ondt. Det virker som om at politikerne prøver at redde situationen med det Vinge-skudte projekt ved at trimme organisationen internt.

For første gang har jeg oplevet at ringe til en kommune hvor jeg får at vide "du er nummer 16 i køen", næsten lige gyldigt hvornår man ringer.

Jobcenteret som jeg tit skal kontakte er som at slå i en dyne, umulig at komme igennem til og de har så travlt at når de ringer tilbage lægger de på efter 2 - 3 ring.

Efter at have resideret i Frederikssund fra juni til november 2018 ca. 4,5 måneder, uden at blive kontaktet af jobcenteret, til sidst måtte jeg selv bede om et møde.

Men lettelsen var stor da de slap for mødet, da jeg skiftede kommune i forbindelse med beboelse i mit sommerhus.

Jeg skiftede til Halsnæs kommune en skrantende kommune med ondt i økonomien lidt som Frederikssund.

Efter en uge blev jeg kaldt til møde og efter 6 uger havde jobcenteret skaffet mig et job.

Halsnæs har åbenbat valgt at satse på kvalitet over for bogere og ikke en nedlukning som Frederikssund, stakkels ansatte i kommunen, jeg føler med jer, et utaknemmeligt job.

Publiceret 14 April 2019 00:00

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?