DEBAT:Hvorfor vil DF hellere have en omfartsvej ved Mariager end en gratis bro i Frederikssund?

Mette Thiesen, Folketingskandidat, Nye Borgerlige

Glen Madsen (DF) påstår i et indlæg her i lokalavisen, at mit parti har stemt for betalingsløsningen på Kronprinsesse Marys Bro. Det er ikke korrekt. Nye Borgerlige har hverken stemt for i byrådet eller i Folketinget. Og det kunne vi heller aldrig drømme om at gøre. Glen Madsen finder det trættende, at vi har sat penge af til at gøre broen betalingsFRI. Det forstår jeg ikke. Det kræver jo netop finansiering, hvis man skal kunne holde, hvad man lover. Det kan jeg, fordi jeg har mit partis opbakning – modsat Glen Madsen.

Med Nye Borgerliges økonomiske politik vil danskerne få lov til at bestemme meget mere selv – også over deres egne penge. Jeg synes, det er trist, at Glen Madsen og DF vil lade den danske samfundskage fortsætte i samme størrelse. Vi vil gøre kagen større, så vi blandt andet får råd til bedre kernevelfærd.

Det vil være rart, hvis Glen Madsen vil holde sig til at forklare DF’s politik. Og hvis han alligevel vil forklare Nye Borgerliges politik, skal han gøre det korrekt. Vi vil ikke lave alle folkeskoler om til privatskoler. Vi vil derimod sætte skolerne fri, bevare små skoler og lade pengene følge det enkelte barn. Forældre ved bedst, hvilken skole, der passer bedst til deres barn.

Det er heller ikke korrekt, når Glen Madsen påstår, at Nye Borgerlige vil have 0 kroner i udligning. Vi vil derimod reformere udligningssystemet, da det er et bureaukratisk monster, der skævvrider Danmark. Derfor vil vi erstatte det med et nyt, retfærdigt og enkelt system, der sikrer grundlaget for velfærd i alle kommuner. Det er sund fornuft.

DF er desværre ikke længere et borgerligt parti. Det er blevet socialdemokratisk. Hvis Glen Madsen virkelig mener, at han vil have flere voksne i daginstitutionerne, flere lærere i skolen samt flere hænder til ældre, personer med handicaps og andre med plejebehov, skal han overtale sit parti til at gøre samfundskagen større. Det er det, vi vil i Nye Borgerlige. Det er det, der er behov for, hvis vi skal sikre danskerne ordentlig kernevelfærd. Og det skal vi selvfølgelig.

Det er trist, at Glen Madsen bruger den vigtige kamp for en betalingsFRI bro til at komme med falske påstande om Nye Borgerlige. Glen Madsen bør i stedet bruge sine kræfter på at overtale sine partifæller til at droppe betalingsløsningen. Glen Madsen kunne jo starte med at stille spørgsmålstegn ved prioriteringen, hvor man hellere vil bruge utallige millioner på en omfartsvej ved Mariager end på at gøre Kronprinsesse Marys Bro betalingsFRI.

I Nye Borgerlige kæmper vi for, at broen bliver betalingsFRI. Selvfølgelig skal man ikke forcere en betalingsmur i egen kommune, og selvfølgelig skal erhvervslivet ikke rammes ekstra på pengepungen for at kunne drive virksomhed i området. Danskerne betaler rigeligt i skat i forvejen.

Jeg er stolt over at repræsentere det eneste parti, der har sat penge af til at gøre Kronprinsesse Marys Bro betalingsFRI.

Publiceret 10 April 2019 09:55