DEBAT: Svigt eller uansvarlighed?

Peter Rasmussen, Dådyrvej, 4050 Skibby, bst.mdl DF i Frederikssund

Det starter tilbage i 2015, hvor Socialtilsyn Hovedstaden udsteder en betinget godkendelse til Frederikssund kommune, så man må sige det ikke er nogen der lige er sket, man har i nogen år haft kendskab til situationen uden at gøre nogen form for forbedring af bostedet i Jægerspris.

Tilsyn lukker bosted i Jægerspris selv om Frederikssund kommune har været advaret siden 2015, forstår godt de unge føler sig svigtet af kommunen.

Er den SVIGT bevidst eller ubevidst måske det noget helt andet, har byrådet for mange udvalg/poster de bestrider så det er den økonomiske fordel de drager nytte af, i stedet for at være deres erhverv ansvarlig.

Penge frem for borgerne lyder ikke helt forkert med de utallige svigt, besparelser der rammer forkert og uheldigvis de svage i vores samfund, selv samme grupper af mennesker vi som samfund skal beskytte.

Susanne Bettina Jørgensen (S) oplyser at kommunen ville havde købt ejendommen for kr. 3,5 mil.kr., MEN hvornår gik denne proces i gang, har udvalget været for sent ude som så gør det umuligt at indfrie med det uheldige udfald at bostedet skal lukke.

Har udvalgsformand Susanne Bettina Jørgensen (S) været for længe om at reagere på de varslinger kommunen har modtaget siden 2015, nu hvor det skal lukke er det min vurdering at der IKKE er arbejdet intens nok for at få en løsning på området.

Nu skal de stakkels mennesker flytte hvilken konsekvens får det for den enkelte i bostedet og inden der igen er ro på området samt alle har fået et nyt ophold sted hvad bliver den økonomiske skade set i forhold til hvis man havde arbejdet på sagen fra første gang sagen blev fremlagt.

Publiceret 18 March 2019 09:05

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?