DEBAT: Bedre folkeskole for de nye 0. klasser

Tina Tving Stauning (A), Gruppeformand for den socialdemokratiske byrådsgruppe.

Socialdemokraterne i Frederikssund Byråd er vældig tilfredse med, at det sammen med de andre partier, er lykkes at få oprettet flere 0. klasser i Skibby på Fjordlandsskolen og flere 0. klasser på Ådalens Skole i Frederikssund ved næste skoleårs start.

Det betyder at de nye skoleelever får mulighed for at starte i skole sammen med deres kammerater fra lokalområdet i klasser med færre elever end oprindeligt planlagt.

Socialdemokrater ønsker den bedste lokale folkeskole for alle kommunens elever og vil blive ved med at kæmpe for en god skolegang for alle med god trivsel, kultur, viden og læring.

Med beslutningen om flere og mindre 0. klasser, samtidig med at folkeskolen ved sidste budgetforlig blev styrket, er vi nået endnu et skridt frem mod en solid lokal folkeskole i Frederikssund Kommune.

Det fortjener både børn og voksne!

Publiceret 15 March 2019 11:52

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?