Arkivfoto Mostphotos

Arkivfoto Mostphotos

Debat: Nej til nedlæggelse af bus 317

Af Kirsten HardersHovdiget 16, Dalby huse3630 Jægerspris

DEBAT Frederikssund kommune agter at nedlægge bus 317 med undtagelse af den tidlige skolebus og de tre skolebusser om eftermiddagen, dog sådan at i skoleferierne vil der overhovedet ingen busser være.

I skriver nok så flot, at I har lavet nedskæringerne, så det går ud over færrest mulige mennesker. Men i vinterhalvåret er vi mindst 60 personer udover skolebørnene, der er totalt afhængige af busdriften, og om sommeren er der dobbelt så mange. Kan I da ikke se, at I smadrer vores tilværelse fuldstændigt med dette forslag, fordi I afskærer os fra at købe ind, at komme til læge, apotek og hospital og på besøg hos familie og venner.

Det er de svageste og mest sårbare i kommunen, I lader betale for de fejl, som I har lavet med jeres luftkastel ude i Vinge. Det er uanstændigt. I henviser til flextur, men hvorfor skal vi, de svageste, betale 72 kr. for at købe ind, når dem oppe i Kyndby kan bruge deres pensionistkort? Det er forskelsbehandling af værste skuffe, og beslutningen vender i den grad den tunge ende nedad. Mange af os sommerhusejere i Over Dråby strand og Dalby huse har købt sommerhus her, netop fordi der var gode busforbindelser, og mange er flyttet herop som pensionister i tillid til, at de kunne bruge bussen. Med den her beslutning kan vi blive nødt til at sælge vores sommerhuse, og det vil smadre vores liv, hvis vi bliver tvunget væk herfra! Det er tillidsbrud at fratage os muligheden for at tage bussen, og det er fuldstændig urimeligt, at så mange mennesker skal betale så høj en pris for jeres fejltagelser.

Vi må og skal have en bus, så vi kan komme til læge, på hospital og på indkøb om formiddagen og hjem en time efter - hele året vel at mærke. Det er et minimumskrav. I øvrigt er formiddagsbussen mere besøgt end skolebussen.

Publiceret 22 February 2019 00:00

SENESTE TV