DEBAT: Endnu et bevis på at uligheden vokser

Trine Torp, socialordfører SF, Torupvejen 90 C, 3390 Hundested

Nye tal viser dét, som mange af os desværre allerede godt vidste; uligheden vokser.

I Danmark og i Frederikssund.

Desværre et tydeligt bevis på, at sænkelser af skatten og kontanthjælpsloft har store konsekvenser for uligheden, også lokalt. En uretfærdige udvikling som bør vendes.Ifølge en ny analyse fra Fagbevægelsens Hovedorganisation er uligheden i Frederikssund Kommune vokset med hele 28,2 % de sidste 20 år.

Samtidig viser tallene også, at de 100 rigeste personer i Frederikssund Kommune ejer det samme som de 13.710 borgere, som ejer mindst.

Det er ikke rimeligt.

Og at uligheden fortsat vokser er bekymrende.

Der er brug for at vende denne udvikling. Færre skattelettelser til de rigeste og øget beskatning af aktieindkomster og de allerstørste formuer er et godt sted at starte. I SF prioriterer vi den fælles velfærd, som kommer alle til gode, og som kan give bedre livsbetingelser for flere.Derudover bør vi have fjernet kontanthjælpsloftet med det samme!

Løkke-regeringens fattigdomsydelser medførte, at flere end 10.000 børn umiddelbart blev fattige. Det tal er kun steget siden. I en tid hvor økonomien buldrer derudaf, er det grundlæggende uretfærdigt, at vi ikke kan sikre alle børn i Danmark en ordentlig opvækst. Ingen børn skal vokse op i fattigdom – for det har store konsekvenser for deres liv nu og her, og for deres fremtidsmuligheder.

I SF kæmper vi også for at afvikle brugerbetaling på psykologhjælp og tandpleje.

Brugerbetaling medvirker til øget ulighed, men det bør ikke være pengepungen, der bestemmer, om du får hjælp, når tanden eller psyken gør ondt.

Et samfund med for store afstande mellem rig og fattig skaber afstande i vores forståelse af hinanden. Det kan true tilliden, trygheden og sammenhængskraften i hele vores samfund. Derfor skal vi have vendt udviklingen – så hurtigt som muligt.

Publiceret 16 February 2019 01:00

SENESTE TV