DEBAT: Stop nu med at genere borgerne

Peter Rasmussen, Dådyrvej, 4050 Skibby

Visse politikkere modarbejder i allerhøjeste grad borgerne i kommunen altså trafikanterne i vores lille kommune med problemstillingen om for højt fart i udsatte områder.

Måske der er det, men at man opsætter bump er en klar cikane mod bilisterne.

Hvis man ville noge,t vil en vejchikane - "Helleanlæg" - være mere hensigt mæssigt.

Et vejbump ødelægger trailernes pære, indholdet i kassebiler er der risiko for at falde ned og blive ødelagt, og ikke mindst af alt ruderne på køretøjer, som revner grundet for meget kørsel over bump, en bil kan tåle en blød overgang - ikke de bump der er påsat visse stedet i kommunen.

Man kan mindske hastighederne i udsatte områder i kommunen ved at opsætte helleanlæg, som gør at bilisterne skal sænke farten.

Bare fordi i har et par klager er i klar til at lukke hele kommunen for trafik, måske dem der klager burde finde et andet sted at færdes i stedet for, det skal gå udover det meste af kommunen.

I burde genoverveje jeres politiske status og arbejde for borgerne nye som gamle tilflyttere, hvis I genere for meget er det måske en forhindring for nye borgere, I burde begynde at se på en løsning for en forhindring mod oversvømmelser og forbedre den eksisterende kommune, som der er.

Publiceret 11 February 2019 00:00

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?