DEBAT: Sæt farten ned – bare 11 sekunder

Tina Tving Stauning (A), 2. viceborgmester, Frederikssund Byråd

Hvor ville det være dejligt at kunne få sat farten ned i Frederikssund By. Jeg har fået mange, mange henvendelser gennem årene omkring utryghed i trafikken og for høj fart på Roskildevej, Marbækvej, Byvej og Færgevej samt på Strandvej, i boligområdet mellem Roskildevej og Ådalsvej, i boligområdet omkring Ventevej for bare at nævne et par steder.

Da Færgevej sidste år blev renoveret, anbefalede forvaltningen at hele strækningen blev med 40 km., men nej - et borgerligt flertal ønskede at køre hele 11 sekunder hurtigere fra Lundevej til broen og besluttede at indføre 50 km. på strækningen på trods af lokale protester og gode argumenter om, at de mange udkørsler og fart skaber utryghed og større skader, når uheldet er ude.

Nu er beslutningen fra dengang trykprøvet igen i Teknisk Udvalg, men Venstre ønsker stadig foden på speederen.

Kun 2 områder i Frederikssund By kunne samle flertal for at indføre 40 km. zone; området omkring Kornvænget og Ådalens Skole og området ved Ventevej med de mange børneinstitutioner.

Resten af Frederikssund By må desværre stadig vente på et nyt politisk flertal, så farten kan sættes ned.

Heldigvis lykkedes det endeligt at få vedtaget at få sænket farten i Skibby. Et flertal i Teknisk Udvalg ønsker at blandt andet Damgårdsvej bliver en 40 km. zone til glæde for børn og voksne beboere i området.

Hvornår påbudstavler opsættes, ved vi dog ikke.

Efter de mange besparelser er der ingen penge til de nødvendige skilte, så det bliver den næste kamp, der skal kæmpes.

Lavere fart i både Skibby, Skuldelev, Vejleby og de andre landsbyer samt i de store sommerhusområder står også højt på min og mange borgeres ønskeliste. Nu er det så spændende, om der kan skaffes politisk flertal for disse områder og ikke mindst for de nødvendige midler til skilte mv.

Når det gælder Frederikssund By var viljen og flertallet jo ikke tilstede for at sænke farten, desværre.

Publiceret 11 February 2019 11:46

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?