DEBAT: “Sund fornuft” er mange ting

Af Inge Messerschmidt, gruppeformand Dansk Folkeparti

Susanne Bettina Jørgensen fra Socialdemokraterne har reageret på mit indlæg om “Fordomme i Byrådssalen”.

Det er lidt ærgerligt, at du ikke læser det, jeg skriver og ikke skiller tingene ad. Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti har forskellige holdninger til de migranter, der kommer til Frederikssund.

Det er soleklart.

Det er jo bl.a. derfor, vi repræsenterer hvert vores parti.

Det, jeg henviste til i byrådssalen og i mit læserbrev, er den netop vedtagne Finanslov 2019.

Den siger, at “Integrationsydelsen” ændres til en “selvforsørgelses- og hjemrejseydelse”. Den siger videre, at den individuelle “integrationsplan”, fremover også skal indeholde en “hjemsendelsesplan” - at migranterne skal vende hjem igen, så snart forholdene er til det. Det blev af Socialdemokraterne opfattet som negativ tale fra Dansk Folkeparti om migranterne. Jeg forholdt mig udelukkende til Finanslov 2019 og dens virkninger her hos os.

“Det er lige vand på Dansk Folkepartis mølle”, skriver Susanne i sit læserbrev.

Og ja, det er et kæmpeskridt i den rigtige retning, at der nu skal udarbejdes en hjemsendelsesplan for den enkelte migrant allerede fra dag 1.

Det Susanne skal huske på er, at Socialdemokraterne på lige fod med Dansk Folkeparti sagde ja til hjemsendelserne ved at stemme for Finanslov 2019, og så er det vel meningen, at Socialdemokraterne vil arbejde for det lokalt.

“At de nye borgere, der kommer til Danmark og til Frederikssund Kommune skal behandles anstændigt og ordentligt, uanset hvem de er, og hvor de kommer fra”, er jo ikke det samme som, at de skal blive her for evigt.

Publiceret 08 February 2019 00:00

SENESTE TV

Bro gør Hornsherred attraktivt: Investor vil bygge 100 boliger

Ikast-firmaet Klimahuse A/S har en ny udstykning med omkring 100 boliger på vej ved Selsøvej i Skibby. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Forslaget til en lokalplan for området er netop sendt til Frederikssund Kommune, oplyser Claus Keld Hansen, som er medejer af Klimahuse A/S til avisen.

Rejsegilde fejret med pølser og kakao

"Det er den bro, der kommer, som gør, at vi har kigget på den side af fjorden - det at man lige pludselig kan ramme Rådhuspladsen i København på tre kvarter, som nogle siger - eller det bliver i hvert fald væsentligt hurtigere end at køre omkring Roskilde. Skibby er en driftig by med en fantastisk natur, og der er alt det, man som familie har brug for, med nyt børnehus, skole og butikker," siger Claus Keld Hansen fra Klimahuse A/S til Frederiksborg Amts Avis.