DEBAT: Fortsætter man med samme visioner kan det ende galt "igen"

Peter Rasmussen bst.mdl. DF i Frederikssund - Dådyrvej, 4050 Skibby

Det er positivt at man prøver at få gang i Vingekatastrofen, dog er det problematisk med salget da man fortsætter med de gamle visioner.

Hvis kommunen ikke har lært af sine egne fejl fra tidligere kan det igen få katastrofale skader til følge, investere kender jo kommunen fra tidligere.

Beslutningstagerne for Vingeskudt"and" burde vågne op i stedet for at arbejde i samme ånd som tidligere, det viste sig tydeligt at der skal sadles om for at fremtidige invester skal have en interesse for Vinge.

Skal salget til "en" investor ske burde kommunen nok undlade at blande sig så meget, jeg er sikker på at en køber til de 22.000 byggeretsmeter, svarende til cirka 220 boliger findes, men set i bagspejlet vil en fremtidig invester stille krav så deres investering også holder.

Men hvis kommunen arbejder i samme ånd og visioner uden at ændre lokalplanerne for Vinge vil det være tvivlsomt, at en invester står i kø, skal der gang i salget af byggegrunde og vi snakker ikke om et par stykker her og der, nej 220 boliger så vil en invester stille store krav som vil kunne få økonomiske katastrofe til følge hvis kommunen igen fejler.

Beslutningstagerne skal ændret lokalplanen og dropper visioner og tvangstanker om de høje ambitioner for byen.

Umiddelbart tror jeg kommunen skal træde tilbage og lade dem som køber byggearealerne selv stå for byfornyelsen, blander kommunen sig vil det kunne få investere til at ændre interesse og investere i andre byer, en investere kender kommunens involvering fra tidligere og det er bestemt ikke positivt.

Jeg håber alle parter har vist en interesse i at det nu skal lykkes.

Publiceret 07 February 2019 00:00

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?