DEBAT: Borgerne har førsteprioritet

Peter Rasmussen, Dådyrvej, 4050 Skibby, bestyrelsesmedlem i Dansk Folkeparti

Som bestyrelsesmedlem i Dansk Folkeparti og bopælskommune i godt tredive år er oversvømmelserne ikke længere noget nyt fænomen.

Siden Bodil-stormen har man haft god tid til at realisere en dæmning med en sluse mellem Hundested og Rørvig "Korshage," som vil sikre Isefjorden og Roskilde fjord.

Skal staten udføre denne opgave tvivler jeg på, det kommer på tale de næste kommende årtier, og dog en dæmning med en vej og en sluse.

Jeg er overbevist om at en sikring mod oversvømmelser har første prioritet.

Mon ikke kommunerne indbyrdes burde indgå en dagsorden som er til fordel for samtlige 6 kommuner omkring Roskilde Fjord og Isefjorden og sidst er til gavn for borgerne.

En dæmning kan etableres på mange måder.

En ide ville være som ved Assens Kommune lang smal dæmning med en vej mod Helnæs, denne måde med en sluse vil være en løsning både for kørende trafik og en forhindring for fremtidige oversvømmelser.

Der er mange dæmningstyper som kan løse alle problemer og forhindre vandstigninger og samtidig gøre transport fra Nykøbing Sj til Hundested kortere, ved at anlægge en vej på dæmningen burde staten træde til økonomisk samt resten af kommunerne omkring de udsatte områder træde sammen.

Publiceret 30 January 2019 00:00

SENESTE TV

Bro gør Hornsherred attraktivt: Investor vil bygge 100 boliger

Ikast-firmaet Klimahuse A/S har en ny udstykning med omkring 100 boliger på vej ved Selsøvej i Skibby. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Forslaget til en lokalplan for området er netop sendt til Frederikssund Kommune, oplyser Claus Keld Hansen, som er medejer af Klimahuse A/S til avisen.

Rejsegilde fejret med pølser og kakao

"Det er den bro, der kommer, som gør, at vi har kigget på den side af fjorden - det at man lige pludselig kan ramme Rådhuspladsen i København på tre kvarter, som nogle siger - eller det bliver i hvert fald væsentligt hurtigere end at køre omkring Roskilde. Skibby er en driftig by med en fantastisk natur, og der er alt det, man som familie har brug for, med nyt børnehus, skole og butikker," siger Claus Keld Hansen fra Klimahuse A/S til Frederiksborg Amts Avis.