DEBAT: Det er IKKE fordomme - det er ordentlighed og sund fornuft

Susanne Bettina Jørgensen, Ventevej 6, 4050 Skibby, byrådsmedlem (A), Formand for Social- og Sundhedsudvalget, Næstformand for Velfærdsudvalget,

Byrådsmedlem Frederikssund (A), Formand for Social- og Sundhedsudvalget, Næstformand for Velfærdsudvalget, Susanne Bettina Jørgensen, Ventevej 6, 4050 Skibby

Da vi på byrådsmøde skulle godkende beskæftigelsesplanen, fremhævede Dansk Folkeparti, at der i Finanslov 2019 står, at flygtninge og migranter skal mødes med en hjemsendelsesplan, så de kan sendes hjem, så snart forholdene tillader det.

Kommunerne er forpligtigede til at udarbejde en hjemsendelsespolitik.

Det er lige vand på Dansk Folkepartis mølle, og da Socialdemokraterne naturligvis fremhævede, at de nye borgere, der kommer til Danmark og til Frederikssund Kommune skal behandles anstændigt og ordentligt, uanset hvem de er, og hvor de kommer fra, blev det opfattet som fordomme mod Dansk Folkeparti. Vi har ingen fordomme.

Vi bor i et rigt samfund, hvor vi mere og mere er udfordrede på mangel på arbejdskraft, med alt hvad det fører med sig.

Derfor var det måske mere på sin plads at forholde sig til det, frem for at have så travlt med at sende folk ud af landet.

Nye borgere, der kommer til Frederikssund vil gerne have uddannelse og arbejde. De vil også gerne lære om Danmark og danske værdier.

De er udmærket klar over, at det er den måde, man bliver godt integreret på. Så lad os gøre en fælles indsats for, at det lykkedes godt.

Publiceret 29 January 2019 00:00

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?