DEBAT: Regeringen vil have motorvej helt til Frederikssund

Af MF Hans Andersen, Valgt i Nordsjællands Storkreds (V)

Hans Andersen, Fyrrebakken 24, 3600 Frederikssund

Nu kan vi endelig begynde at lugte ny asfalt på Frederikssundmotorvejen.

Som del af regeringens hovedstadsudspil kunne vi forleden dele den glædelige nyhed, at regeringen vil prioritere at sende penge til 3. etape af Frederikssundmotorvejen. Og det er en helt fantastisk nyhed for Frederikssund Kommune – og for Nordsjælland.

For de mange borgere, som spilder tid på at snegle sig af sted på vejene. For de mange virksomheder, som tæller tabte kroner, mens de holder i kø. Ja, for hele samfundet, som har gevinst af motorvej helt til Frederikssund.

Det har været en lang kamp, men nu kan vi endelig se frem til mere motorvej – i hvert fald hvis det står til Venstre og regeringen.

For vi er klare i spyttet: Nu skal der sendes trafikmilliarder til Nordsjælland.

Og de skal komme i en samlet infrastrukturplan, som regeringen præsenterer meget snart.

Jeg har arbejdet benhårdt på at komme helt i mål med Frederikssundmotorvejen. Det er selvfølgelig ikke en kamp, jeg har kæmpet alene.

De seneste år har vi lagt et massivt fælles pres i Nordsjælland, hvor eksempelvis borgmestre på tværs af kommuner har stået sammen – og hvor lokale virksomheder har råbt højt. Og det seneste års tid har jeg for alvor kunnet mærke, at vi har rykket tættere og tættere på målstregen – derfor har jeg ofte givet udtryk for, at jeg har været meget optimistisk.

Nu er det så endelig lykkedes at få sparket de sidste døre ind på Christiansborg.

Nu står vi helt foran målstregen og kan lugte ny asfalt. Frederikssundmotorvejen står sort på hvidt på listen over de vejprojekter, som regeringen vil prioritere.

Og inden længe vil så fremlægge et samlet infrastrukturudspil, og her skal pengene selvfølgelig følge med.

Så er resten op til vælgerne.

Publiceret 25 January 2019 00:00

SENESTE TV

Bro gør Hornsherred attraktivt: Investor vil bygge 100 boliger

Ikast-firmaet Klimahuse A/S har en ny udstykning med omkring 100 boliger på vej ved Selsøvej i Skibby. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Forslaget til en lokalplan for området er netop sendt til Frederikssund Kommune, oplyser Claus Keld Hansen, som er medejer af Klimahuse A/S til avisen.

Rejsegilde fejret med pølser og kakao

"Det er den bro, der kommer, som gør, at vi har kigget på den side af fjorden - det at man lige pludselig kan ramme Rådhuspladsen i København på tre kvarter, som nogle siger - eller det bliver i hvert fald væsentligt hurtigere end at køre omkring Roskilde. Skibby er en driftig by med en fantastisk natur, og der er alt det, man som familie har brug for, med nyt børnehus, skole og butikker," siger Claus Keld Hansen fra Klimahuse A/S til Frederiksborg Amts Avis.