DEBAT: Trygheden fjernes fra borgerne

Peter Rasmussen bst.mdl. i DF Frederikssund,- Dådyrvej, 4050 Skibby

Som bestyrelsesmedlem i DFiF er jeg uforstående overfor at Vingekatastrofen skal have en effekt på borgernes tryghed og sikkerhed ved at slukke natbelysningen i kommunen, de kr. 580.000 man forventer at spare årligt, kan hurtig spares ved at mindske chef/lederestaben i kommunen.

Sikkerheden reduceres væsentligt i nattetimerne og risikoen for kriminelles højtider vil kunne blomstre i det tidsrum, det er ikke svært at regne ud/se det er nemmere at begå ulovligheder i ly af mørket. Slukningen af gadelyset i nattetimerne kl. 1-5 begynder i Slangerup i slutningen af januar, derefter udbredes natslukningen gradvist til Frederikssund, Jægerspris og Skibby.

Også i landsbyerne bliver der slukket for gadelyset om natten.

Som borger i kommunen tror jeg ikke, jeg er ene om at beslutningen om slukningen er utilfredsstillende, der er mange andre steder der kan spares, natbelysningen sikre trygheden og borgernes sikkerhed. Kære byråd, i stemmer med hovedet under armen.Vores valgte byråd burde være til for borgernes tryghed og den sikre færden/bevægelse døgnets fireogtyve time, ikke gøre det utrygt og skadeligt.

I november 2015 startede borgerne at kritisere de nye gadelamper som Frederiksund Kommune er ved at sætte op, dengang ville kommunen se nærmere på kritikken af det dårligere lys, nu slukker man det helt, en afgørelse som kan få fatale konsekvens til følge.

Set fra en anden synsvinkel vil det overfor "nytilflyttere" måske få den konsekvens for kommunen at de fravælger Frederikssund fremfor kommuner hvor trygheden/sikkerheden for borgerne er prioriteret højest.

Publiceret 20 January 2019 00:00

SENESTE TV

Bro gør Hornsherred attraktivt: Investor vil bygge 100 boliger

Ikast-firmaet Klimahuse A/S har en ny udstykning med omkring 100 boliger på vej ved Selsøvej i Skibby. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Forslaget til en lokalplan for området er netop sendt til Frederikssund Kommune, oplyser Claus Keld Hansen, som er medejer af Klimahuse A/S til avisen.

Rejsegilde fejret med pølser og kakao

"Det er den bro, der kommer, som gør, at vi har kigget på den side af fjorden - det at man lige pludselig kan ramme Rådhuspladsen i København på tre kvarter, som nogle siger - eller det bliver i hvert fald væsentligt hurtigere end at køre omkring Roskilde. Skibby er en driftig by med en fantastisk natur, og der er alt det, man som familie har brug for, med nyt børnehus, skole og butikker," siger Claus Keld Hansen fra Klimahuse A/S til Frederiksborg Amts Avis.