DEBAT: Bedre sundhed, pleje og hospitaler – nedlæg Regionerne

Kjeld Haslund, Folketingskandidat Det Konservative Folkeparti Frederikssund og Halsnæs, Gyldenstens Vænge 139, 3600 Frederikssund

Der er en meget simpel og billig måde at forbedre vores sundhed, pleje og hospitaler. Det kan ganske enkelt gøres ved at nedlægge regionerne.

Regionerne er et overflødighedshorn af sognerådspolitiker, der blot tænker på at blive valgt, hvorfor de blot har fokus på at forbedre forholdene for deres eget lokalområde, og således ikke tænker på helheden.

Hver region har sit eget akutnummer, som man skal ringe til i et nødstilfælde. Men hvem kender nummeret for de regioner, som man ikke selv bor i?

Hvem ved, hvor grænsen går mellem Region Nordjylland og Region Midtjylland?

Løsningen er, at vi har et nummer, som man skal ringe til, og så må man blive dirigeret til det korrekte sted, afhængig af hvilken mobilmast, som modtager ens kald. Men ingen af regionerne tænker på fælles løsninger.

Eksempelvis anvender Region Sjælland Sundhedsplatformen fra Amerikanske Epic (som har fået meget skældud, da det ikke fungerer), mens man i Region Syddanmark og på Odense Universitetshospital anvender en Sundhedsplatform fra danske Systematic.

Flere patienter behandles hvert år på hospitaler i begge regioner, og det giver store problemer, da de 2 systemer ikke taler sammen.

I Danmark skal vi blot have et system, som alle regioner kan anvende. Og det skal være et system, som er billigt og fungerer. Desuden skal det være muligt for alle praktiserende og speciallæger at gå ind i dette system, og se hvad der står om den enkelte patient i system.

Da de nye ”Supersygehuse”/områdehospitaler skulle planlægges, viste alle faktuelle tal, at i Nordsjælland burde det nye ”Supersygehus” blive placeret i Frederikssund.

Men da langt de fleste politikere havde tilknytning til Hillerød, så blev hospitalet placeret her. Kampen i Region Midtjylland var endnu mere grotesk. Så nedlæg regionerne – og vi får bedre sundhed, pleje og hospitaler.

Publiceret 20 January 2019 00:00

SENESTE TV

Bro gør Hornsherred attraktivt: Investor vil bygge 100 boliger

Ikast-firmaet Klimahuse A/S har en ny udstykning med omkring 100 boliger på vej ved Selsøvej i Skibby. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Forslaget til en lokalplan for området er netop sendt til Frederikssund Kommune, oplyser Claus Keld Hansen, som er medejer af Klimahuse A/S til avisen.

Rejsegilde fejret med pølser og kakao

"Det er den bro, der kommer, som gør, at vi har kigget på den side af fjorden - det at man lige pludselig kan ramme Rådhuspladsen i København på tre kvarter, som nogle siger - eller det bliver i hvert fald væsentligt hurtigere end at køre omkring Roskilde. Skibby er en driftig by med en fantastisk natur, og der er alt det, man som familie har brug for, med nyt børnehus, skole og butikker," siger Claus Keld Hansen fra Klimahuse A/S til Frederiksborg Amts Avis.