DEBAT: Bedre sundhed, pleje og hospitaler – nedlæg Regionerne

Kjeld Haslund, Folketingskandidat Det Konservative Folkeparti Frederikssund og Halsnæs, Gyldenstens Vænge 139, 3600 Frederikssund

Der er en meget simpel og billig måde at forbedre vores sundhed, pleje og hospitaler. Det kan ganske enkelt gøres ved at nedlægge regionerne.

Regionerne er et overflødighedshorn af sognerådspolitiker, der blot tænker på at blive valgt, hvorfor de blot har fokus på at forbedre forholdene for deres eget lokalområde, og således ikke tænker på helheden.

Hver region har sit eget akutnummer, som man skal ringe til i et nødstilfælde. Men hvem kender nummeret for de regioner, som man ikke selv bor i?

Hvem ved, hvor grænsen går mellem Region Nordjylland og Region Midtjylland?

Løsningen er, at vi har et nummer, som man skal ringe til, og så må man blive dirigeret til det korrekte sted, afhængig af hvilken mobilmast, som modtager ens kald. Men ingen af regionerne tænker på fælles løsninger.

Eksempelvis anvender Region Sjælland Sundhedsplatformen fra Amerikanske Epic (som har fået meget skældud, da det ikke fungerer), mens man i Region Syddanmark og på Odense Universitetshospital anvender en Sundhedsplatform fra danske Systematic.

Flere patienter behandles hvert år på hospitaler i begge regioner, og det giver store problemer, da de 2 systemer ikke taler sammen.

I Danmark skal vi blot have et system, som alle regioner kan anvende. Og det skal være et system, som er billigt og fungerer. Desuden skal det være muligt for alle praktiserende og speciallæger at gå ind i dette system, og se hvad der står om den enkelte patient i system.

Da de nye ”Supersygehuse”/områdehospitaler skulle planlægges, viste alle faktuelle tal, at i Nordsjælland burde det nye ”Supersygehus” blive placeret i Frederikssund.

Men da langt de fleste politikere havde tilknytning til Hillerød, så blev hospitalet placeret her. Kampen i Region Midtjylland var endnu mere grotesk. Så nedlæg regionerne – og vi får bedre sundhed, pleje og hospitaler.

Publiceret 20 January 2019 00:00

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?