Staten må bidrage til kystsikring

Af gruppeformand (S) Tina Tving Stauning og folketingskandidat (S) Rasmus Stoklund

Der må og skal findes permanente løsninger i forhold til det stigende antal utrygge oversvømmelser, som vi oplever i Frederikssund kommune. Der er brug for en regional digeløsning. Gerne mellem Hundested og Rørvig og gerne med staten som en aktiv medspiller. Endnu en faretruende situation, hvor vandet i fjordene steg og steg i takt med utrygheden oplevede vi igen i weekenden.

Omkring 2,5 millioner kroner kostede det atter Frederikssund Kommune at udlægge de nødvendige watertubes, køre sandsække ud og rydde op, da faren var drevet over. Blot for at vi alle tænker: hvornår kommer den næste storm forbi? Hvornår skal vi igen utrygt følge vandet, der stiger og oversvømmer veje, kældre og huse?

Den enkelte husejer har, som reglerne er i dag, det fulde ansvar for at beskytte sin ejendom, og der arbejdes vedvarende på at udbygge flere lokale diger i Frederikssund Kommune. Det er en lang og prisværdig proces, som mange frivillige bidrager til. Kommunen kan hjælpe med rådgivning og støtte, men det er langt fra nok. Vi bør i stedet have en regional løsning på banen, men det forudsætter, at staten både anderkender problemet og bidrager med finansiering. Det er ikke rimeligt, at regningen samt alle bekymringerne og problemerne alene skal være et anliggende for de kommuner, der grænser ud til Roskilde Fjord og Isefjord.

Staten kunne starte med at iværksætte en undersøgelse af, hvordan man bedst etablerer en regional løsning. I kommunerne tager vi gerne del i arbejdet, og det haster. Utrygheden, over hvad fremtiden bringer af nye oversvømmelser, bør hurtigst muligt bringes til ophør, når det gælder kystsikring.

Publiceret 17 January 2019 00:00

SENESTE TV

Bro gør Hornsherred attraktivt: Investor vil bygge 100 boliger

Ikast-firmaet Klimahuse A/S har en ny udstykning med omkring 100 boliger på vej ved Selsøvej i Skibby. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Forslaget til en lokalplan for området er netop sendt til Frederikssund Kommune, oplyser Claus Keld Hansen, som er medejer af Klimahuse A/S til avisen.

Rejsegilde fejret med pølser og kakao

"Det er den bro, der kommer, som gør, at vi har kigget på den side af fjorden - det at man lige pludselig kan ramme Rådhuspladsen i København på tre kvarter, som nogle siger - eller det bliver i hvert fald væsentligt hurtigere end at køre omkring Roskilde. Skibby er en driftig by med en fantastisk natur, og der er alt det, man som familie har brug for, med nyt børnehus, skole og butikker," siger Claus Keld Hansen fra Klimahuse A/S til Frederiksborg Amts Avis.