DEBAT: Om tavshedspligt og salg af grunde

John Schmidt Andersen, borgmester

Mellem jul og nytår skrev Martin Kirchgässner et læserbrev med en række spørgsmål om en udtalelse jeg har givet til Frederiksborg Amts Avis om salg af byggegrunde i Vinge. Det glæder mig, at Martin Kirchgässner er enig i, at der kan være behov for at behandle sager som lukkede punkter, når hensynet til for eksempel kommunens forhandlingsposition taler for det.

Jeg kan oplyse, at en borgmester naturligvis er underlagt præcis de samme regler om tavshedspligt, som alle andre byrådsmedlemmer er, når der er tale om lukkede punkter på en dagsorden. Jeg har ikke refereret fra forhandlinger fra et lukket møde, men blot fortalt om den beslutning, som et flertal i byrådet har truffet: Nemlig at acceptere de afgivne bud på to af grundene og at undlade at acceptere de bud, der ikke levede op til den vejledende mindstepris. Med hensyn til prisen, så har grundene været udbudt offentligt til salg til en vejledende mindstepris, så den har i forvejen været kendt.

I øvrigt bliver ejendomshandler og købesum for fast ejendom i Danmark offentliggjort ved tinglysningen af handlen.

Publiceret 15 January 2019 00:00

SENESTE TV

Bro gør Hornsherred attraktivt: Investor vil bygge 100 boliger

Ikast-firmaet Klimahuse A/S har en ny udstykning med omkring 100 boliger på vej ved Selsøvej i Skibby. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Forslaget til en lokalplan for området er netop sendt til Frederikssund Kommune, oplyser Claus Keld Hansen, som er medejer af Klimahuse A/S til avisen.

Rejsegilde fejret med pølser og kakao

"Det er den bro, der kommer, som gør, at vi har kigget på den side af fjorden - det at man lige pludselig kan ramme Rådhuspladsen i København på tre kvarter, som nogle siger - eller det bliver i hvert fald væsentligt hurtigere end at køre omkring Roskilde. Skibby er en driftig by med en fantastisk natur, og der er alt det, man som familie har brug for, med nyt børnehus, skole og butikker," siger Claus Keld Hansen fra Klimahuse A/S til Frederiksborg Amts Avis.