Michael Tøgersen, byrådsmedlem Venstre. Foto: Frederikssund Kommune

Michael Tøgersen, byrådsmedlem Venstre. Foto: Frederikssund Kommune

Bedste år nogensinde for erhvervslivet i Frederikssund Kommune

Af Michael Tøgersen, byrådet for Venstre

2018 var måske det bedste år nogensinde for erhvervslivet i Frederikssund Kommune, hvor vi samtidig blev kåret som Danmarks mest erhvervsvenlige. Flere nøgletal viser, at vi har gjort det rigtig flot i forhold til andre kommuner.

Samarbejdet mellem erhvervsliv/borger og kommune har udviklet sig stærkt med modellen, hvor vi har Frederikssund Erhverv som bindeled, ligesom skolerne har meldt sig seriøst ind i dette samarbejde de senere år, og det er meget væsentligt i forhold til at sikre uddannelsespladser og lokal veluddannet arbejdskraft i fremtiden.

Kommunens indtægter kommer fortrinsvis fra skatter, så erhvervssuccesen skal vi fastholde og udvikle, for så vil vores kommune inden længe igen have en stærk økonomi.

Aktuelt er der en ny erhvervsfremmelov på vej, der sætter vores model under pres. Det er utrolig vigtigt, at vi kæmper for at bevare denne, for vores succes er på ingen måde kommet af sig selv, og vi er voldsomt afhængige af den fremadrettet. Det er bestemt ikke en naturlov, at Frederikssunds erhvervsliv skal blomstre som tilfældet er. Nogle vil sige tværtimod, for vi er udkantsnordsjælland i manges øjne, vores infrastruktur er ikke optimal, hvilket vi som bekendt også arbejder seriøst på, vi har et for højt skattetryk, for mange tomme butikker osv. men på trods af en række faktorer der trækker i den anden retning, så præsteres der eminent i vores virksomheder med mange ekspansioner og nye arbejdspladser.

Det er heller ikke tilfældigt, at ledelserne fra mange af vore store virksomheder har valgt at arbejde i Frederikssund Erhvervs bestyrelse for at bevare denne model, og her kan bl.a. nævnes virksomheder som Mountain Top, CO-RO, Bang Nielsen, Procom, Trasbo, Sillebroen, Roth North Europe m.fl.

Publiceret 08 January 2019 00:00

SENESTE TV

Barok i kirken

Onsdag den 3. juli lyder der velklingende barokmusik, som kan nydes i de helt rigtige omgivelser under Skibby Kirkes store hvælv, der gengiver stemningen og atmosfæren i musikken helt tæt på publikum.

Koncerten begynder klokken kl. 19.30, og du kan høre et helt nyt program med Bachs berømte Dobbeltkoncert for fløjte, barokviolin og cembalo, Vivaldis koncert "L'estro armonico” – Den harmoniske have, Couperins "Le Tic Toc Choc" – Vækkeuret, der løb løbsk! og ikke nok med det - Daquins "Le coucou" Gøgen, der ikke ville holde op med at kukke!

Programmet spilles af den italienske barokviolinist Roberto Falcone, fløjtenisten Mogens Friis og den svenske cembalist Anders Danman. Alle tre musikere er af international klasse med omfattende koncertvirksomhed både i Skandinavien og det øvrige Europa.