Kjeld Haslund skriver om sidste uges stormflod.

Kjeld Haslund skriver om sidste uges stormflod.

Læserbrev: Så kom vandet igen - staten SKAL bygge diger

Kjeld Haslund, Folketingskandidat Det Konservative Folkeparti Frederikssund og Halsnæs, Gyldenstens Vænge 139, 3600 Frederikssund

Det er nu lidt over 5 år siden, Bodil fik en del af Danmark på den anden ende med store oversvømmelser til følge i bl.a. Frederikssund, Jægerspris, Kulhuse, Jylling og Roskilde – blot for at nævne nogle af de nærliggende kommuner. En sådan oversvømmelse koster samfundet milliarder af kroner.

I den mellemliggende periode er der efter min viden blot blevet bygget og udbedret diger i Jægerspris og Jyllinge Nordmark. I henhold til medierne d.d. så har digerne og en ekstra indsats fra beboerne holdt vandet væk fra Jyllinge Nordmark – hvilket er en god fortælling.

Her I Frederikssund gik vandet op over Kronprins Frederiksbro og området ved krydset Færgevej og JF Willumsensvej. Da Lokalavisen i morges den 2. januar var nede for at fotografere og filme i krydset, var vandet steget op over vejen. Men heldigvis var det allerede aftaget kl. 13:00, hvilket I kan se på vedlagte foto. Så vandet steg ikke lige så meget denne gang som under Bodil – heldigvis.

Ideen med at tilfældige lodsejer og kommunerne skal bygge diger for at beskytte alle os andre holder ikke. De 6 kommuner omkring Roskilde Fjord og Isefjorden kan ikke blive enige – de har prøvet. Det er jo slet ikke sikkert, at den bedste digeløsning for de 2 fjorde er i de områder, hvor der også er problemer med oversvømmelser - hvilket den nuværende model implicit lægger op til.

Der er kun en part i Danmark, som kan løse denne opgave effektivt – og det er staten. Derfor skal STATEN bygge diger og lave kystsikring.

Publiceret 04 January 2019 12:04

SENESTE TV

Barok i kirken

Onsdag den 3. juli lyder der velklingende barokmusik, som kan nydes i de helt rigtige omgivelser under Skibby Kirkes store hvælv, der gengiver stemningen og atmosfæren i musikken helt tæt på publikum.

Koncerten begynder klokken kl. 19.30, og du kan høre et helt nyt program med Bachs berømte Dobbeltkoncert for fløjte, barokviolin og cembalo, Vivaldis koncert "L'estro armonico” – Den harmoniske have, Couperins "Le Tic Toc Choc" – Vækkeuret, der løb løbsk! og ikke nok med det - Daquins "Le coucou" Gøgen, der ikke ville holde op med at kukke!

Programmet spilles af den italienske barokviolinist Roberto Falcone, fløjtenisten Mogens Friis og den svenske cembalist Anders Danman. Alle tre musikere er af international klasse med omfattende koncertvirksomhed både i Skandinavien og det øvrige Europa.