Kjeld Haslund skriver om sidste uges stormflod.

Kjeld Haslund skriver om sidste uges stormflod.

Læserbrev: Så kom vandet igen - staten SKAL bygge diger

Kjeld Haslund, Folketingskandidat Det Konservative Folkeparti Frederikssund og Halsnæs, Gyldenstens Vænge 139, 3600 Frederikssund

Det er nu lidt over 5 år siden, Bodil fik en del af Danmark på den anden ende med store oversvømmelser til følge i bl.a. Frederikssund, Jægerspris, Kulhuse, Jylling og Roskilde – blot for at nævne nogle af de nærliggende kommuner. En sådan oversvømmelse koster samfundet milliarder af kroner.

I den mellemliggende periode er der efter min viden blot blevet bygget og udbedret diger i Jægerspris og Jyllinge Nordmark. I henhold til medierne d.d. så har digerne og en ekstra indsats fra beboerne holdt vandet væk fra Jyllinge Nordmark – hvilket er en god fortælling.

Her I Frederikssund gik vandet op over Kronprins Frederiksbro og området ved krydset Færgevej og JF Willumsensvej. Da Lokalavisen i morges den 2. januar var nede for at fotografere og filme i krydset, var vandet steget op over vejen. Men heldigvis var det allerede aftaget kl. 13:00, hvilket I kan se på vedlagte foto. Så vandet steg ikke lige så meget denne gang som under Bodil – heldigvis.

Ideen med at tilfældige lodsejer og kommunerne skal bygge diger for at beskytte alle os andre holder ikke. De 6 kommuner omkring Roskilde Fjord og Isefjorden kan ikke blive enige – de har prøvet. Det er jo slet ikke sikkert, at den bedste digeløsning for de 2 fjorde er i de områder, hvor der også er problemer med oversvømmelser - hvilket den nuværende model implicit lægger op til.

Der er kun en part i Danmark, som kan løse denne opgave effektivt – og det er staten. Derfor skal STATEN bygge diger og lave kystsikring.

Publiceret 04 January 2019 12:04

SENESTE TV