DEBAT: En dør på klem for borgmesteren?

Martin Kirchgässner, Vinkelvej 2, Skuldelev, 4050 Skibby (S)

Martin Kirchgässner, Vinkelvej 2, Skuldelev, 4050 Skibby (S)

Gennem det seneste år har borgmesteren gang på gang henvist til sin og byrådsmedlemmernes tavshedspligt, når det handler om punkter på den lukkede del af dagsordenen på byrådsmøderne, for ikke at skade kommunens forhandlingsposition, når det handler om salg af ejendomme og arealer.

Så langt så godt.

Det er helt efter bogen og kommunestyrelsesloven.

Derfor er det opsigtsvækkende, at borgmesteren i et interview i Frederiksborg Amtsavis frit refererer fra en sag om salg af to arealer i Vinge.

Vi får oplyst både tid, sted og anvendelse, og borgmesteren angiver endda en mindstepris til fremtidige interesserede købere. Hvor smart er det lige?

Tør man forsigtigt bede borgmesteren redegøre for behovet for lukkede møder, når han tilsyneladende selv kan referere frit fra møderne og forhandlingerne med køberne?

Hvorfor skal nogle politianmeldes for at lække fortrolige oplysninger fra møder bag lukkede døre, mens andre kan referere frit? Gælder der helt særlige regler for borgmesteren? Og betyder den nye åbenmundethed, at borgerne fremover kan spørge ind til dagsordenen på den endeløse række af lukkede møder vedr. lånoptag, salg og køb af arealer og ejendomme i Vinge?

Jeg anklager ingen.

Jeg stiller bare opklarende spørgsmål på vegne af borgerne, og måske vil borgmesteren her ved udgangen af et mildest talt begivenhedsrigt år i kommunen bryde radiotavsheden og give et klart svar?

Publiceret 28 December 2018 00:00