Er beslutningen om ikke at investere i olie, kul og gas noget

Er den lokale klimadebat et forsøg på at aflede borgernes opmærksomhed fra noget andet?

Klimaudfordringerne som afledningsmanøvre?

Jørgen Olsen, Irisvej 35, 4040 Skibby.

Klimaet er det helt store tema for tiden. De politiske partier forsøger at komme først, tilmed overgå hinanden med klimatiltag. CO2 udledningen skal reduceres.

Frederikssund Kommune som grøn klimakommune har levet op til målsætningen man skrev under på, endda gjort det bedre. Ros.

Den ægte vej må være, at vi hver især gør en indsats for miljøet, hvilket de fleste forsøger efter deres viden og livsbetingelser.

De grønne kommunale tiltag man har sat i værk har givet en CO2 reduktion svarende til 517 borgere i 2017. Vi er knap 45000 borgere i Frederikssund Kommune. 0 udledning vil vi aldrig komme ned på - så længe vi trækker vejret. Med nuværende tempo vil vi komme i mål i 2104. Hør, hvor vi gungrer sagde musen til elefanten da de gik over træbroen.

For et par måneder siden kom byrådsmedlem for Det Radikale Venstre i læserbrev med et opråb. Så fulgte det lokale Venstre, og derpå det lokale S. Åbenbart kan alle blive enige. Fint, og kan vi så komme videre med udfordringerne af mere håndgribelig karakter der trænger sig på! De som optager borgerne.

TV2 Lorry kørte en serie om den nye bebyggelse Nærheden i Hedehusene.

Spaden blev sat i jorden 2016. Mange borgere er allerede flyttet ind. Ny skole skal være færdig i 2021. Prospekt Nærheden ligner Vinge til forveksling, med de helt rigtige buzz ord, om fællesskab, miljø, CO2 neutralitet og bæredygtighed. Der skal bo 8000 i Nærheden.

Hvordan har Høje Taastrup Kommune formået at få sat så hurtig skub i den nye bydel?

Vil Vinge blive overhalet, der er jo byprojekter også andre steder?

Hvad nyt kan fortælles, ud over der kommer en S-station om et par år? Hvem er interesseret i at bygge? Osv., osv. Borgerne er i åndenød efter nyt.

Publiceret 10 December 2018 10:53

SENESTE TV

Barok i kirken

Onsdag den 3. juli lyder der velklingende barokmusik, som kan nydes i de helt rigtige omgivelser under Skibby Kirkes store hvælv, der gengiver stemningen og atmosfæren i musikken helt tæt på publikum.

Koncerten begynder klokken kl. 19.30, og du kan høre et helt nyt program med Bachs berømte Dobbeltkoncert for fløjte, barokviolin og cembalo, Vivaldis koncert "L'estro armonico” – Den harmoniske have, Couperins "Le Tic Toc Choc" – Vækkeuret, der løb løbsk! og ikke nok med det - Daquins "Le coucou" Gøgen, der ikke ville holde op med at kukke!

Programmet spilles af den italienske barokviolinist Roberto Falcone, fløjtenisten Mogens Friis og den svenske cembalist Anders Danman. Alle tre musikere er af international klasse med omfattende koncertvirksomhed både i Skandinavien og det øvrige Europa.