DEBAT: Bliver byrådet ført bag lyset, eller er de bare nemme at manipulere med

Peter Rasmussen, Dådyrvej, 4050 Skibby, Dansk Folkeparti

Peter Rasmussen Dådyrvej, 4050 Skibby

Frederikssund Kommune vokser, vi glemmer bare at se vokseværket, der allerede er i fuld gang i kommunerne omkring Frederikssund.

Tusindevis af boligere bygges og yderligere mange tusinde er i støbeskeen. I den forbindelse burde vi opføre Vinge efter her og nu kriterie og se den geografiske placering af Vinge. Set i et bredere perspektiv kommer Vinge til at ligge i yderområderne, hvor infrastrukturen til vækstområderne er langt nemmere og hurtigere til og fra kommunerne omkring Frederikssund.

Vinge bliver aldrig efter borgmesteren vilde fantasi og høje standarder, men burde sælges til beboelser i et og måske to-plan beboelser og redde det, der kan reddes, inden kommunen kommer under administration.

Selv om vi på et eller andet tidspunkt får motorvej og broforbindelsens vejsystem tilkobles Vinge. En tilkobling, som naturligvis er vigtig men yderligere 11 millioner udover snart 5-600.000.000,- brugt på Vinge, så kan man spørge sig selv om denne tilslutning ikke var en del af de mange millioner, der i forvejen er brugt?

Hvad angår Vinge, er der stadig behov for indskud, før det er færdig, og den investering som uvist måske ender tæt på kr. 7-800.000.000,- måske mere, det svarer ikke i overensstemmelse med det provenu kommunen forventer tilbage.

I de mange millioner, der er investeret pt. indgår ikke brobyggeriet og motorvej "en motorvej som ikke er endelig bevilget, der snakkes om den", selv om det nævnes af diverse politikkere, at den indgår i 2019. Tvivler.

De besparelser og skattestigninger, Frederikssund Kommune har præsenteret borgerne, for skyldes ene og alene Vinge, Frederikssund Idrætsby, Station samt de høje forventninger, Byrådet med borgmesteren i spidsen har haft.

Der er ingen tvivl om, at ny tilflyttere til kommunen frygter fremtiden med de tiltag Borgmesteren og byrådet præsentere sine borgerne for, de besparelser og "måske" fremtidens lukninger gør at ny tilflytter ser sig om efter andre steder.

De besparelser, kommunen præsenterer borgerne for, kan have katastrofale følger. Det sørgelige er, at byrådet ikke kan se de følgeskader, de stemmer for.Vinge, idrætsby og station bliver ikke som først antaget. I hele byggesituationen betvivler jeg at byrådet har fået fremlagt alt eller det rigtige dokumentationsmateriale, som vedrører Vinge, Stationen og idrætsbyen.

Når idrætsbyen er færdig, hvad sker der så med de idrætsfaciliteter som i forvejen er i kommunen? Skal de lukkes grundet besparelser?

Har Borgmesteren og kommunaldirektør samt embedsmænd glemt eller bevist undladt at informere byrådet korrekt siden 2007/9-2018.Jeg mener stadig at alle involveret siden 2009 til i dag uanset om de er i kommunen eller ej burde undersøges af uvildig dommerkomite.

Kan borgerne stole på byrådsmedlemmerne i fremtiden eller skal vi forvente flere inkompetente vedtagelser som rammer borgerne nu og i fremtiden.

Publiceret 06 December 2018 00:00

SENESTE TV

DEBAT: 3.d – verdens sødeste studenter

Da vores datter for nogle uger siden sprang ud som student fra Frederikssund Gymnasium, var glæden stor, men den blev hurtigt iblandet bekymring, når talen faldt på den traditionsrige vogntur med besøg i hjemmene.

Det skortede nemlig ikke på advarsler, bitre erfaringer og rædselshistorier fra nær og fjern om studenterklasser, der med druk, svineri og tøjlesløs adfærd havde hærget de små hjem, mens hændervridende forældre sagesløse så til, og utallige var derfor opfordringerne til at afvikle seancen med de vilde horder i haven og ikke under nogen omstændigheder indenfor.

Således bevæbnet med gruopvækkende øjenvidneberetninger grublede vi i nogle dage over, hvordan vi skulle gribe studenterbesøget an.

Til slut valgte vi at tage imod de nybagte studenter på præcis samme måde som alle vore andre gæster, - inden døre og uden at flytte indbo og løsøre!

Og lad det være skrevet med flammeskrift! Alle dystre spådomme og bange anelser blev gjort til skamme, for studenternes besøg var en oplevelse for livet, vi med glæde tænker tilbage på.

Smilende, fornuftige og velopdragne unge indfandt sig i god ro og orden på vores matrikel, hvorefter der blev hygget og sludret.

Alle gav høfligt hånd, både da de kom og gik, og der blev takket for maden og invitationen til at gæste vores hjem! Vi var imponerede!

3.d, - I er skønne unge mennesker, som gør jeres familier ære!

Da vi ikke kan rose jer personligt for en forbilledlig opførsel, håber vi, vores budskab når jer på denne måde. 1000 tak for jeres besøg og måde at være på!

Vi er stolte af jer og medgiver jer alle vore bedste anbefalinger!Vær altid velkomne hos os en anden gang og lykke til i livet fremover, - jer skal det nok gå godt.

DEBAT: Et fælles ansvar

Et klimafokus uden historisk fortilfælde har i den grad sat dagsordenen for en stor del af debatten ved de nu overståede valg.

Ja ja nok har spørgsmålet om indvandring stjålet det største rampelys, trods mere fokus på tonen end indholdet, men det med klimaet er jo også bare lidt mere uhåndgribeligt, lidt mindre aktuelt lige nu og så kræver det unægteligt lidt mere samarbejde fra cirka 7 milliarder andre mennesker.

Til gengæld behøver vi her ikke kun bede andre om at finde en løsning, vi får selv lov at være en del af den. For du og jeg har akkurat ligeså stort et ansvar overfor de 7 milliarder, som de hver især har overfor os.

Så med krydserne sat og fingrene krydset er det måske på tide, at overveje hvad vi selv kan gøre de næste 4 år, inden vi igen får mulighed for stemme en ny flok noble klimariddere til en plads ved den runde jord. Jeg kunne f.eks. tage mig sammen og slukke motoren, når jeg for 8. gang på en uge holder 10 min. i tomgang, og venter på at Kronprins Frederiks Bro går ned.

Og når nu bilen er slukket og dermed også den dejlige aircondition, kunne jeg jo bruge de 10 min på at bevæge mig ud i den friske luft, og bede de 30 biler der holder foran mig om at gøre det samme.

Med lidt held når jeg også at gribe et par McDonald’s-poser og en enkelt grænsehandlet dåsecola på vejen, som jeg pænt kan levere tilbage til de billister, der uheldigvis har tabt dem. Det er jo synd, hvis den gode klimasamvittighed de lige har opnået ved at stemme miljøvenligt, skal ødelægges af den slags uheld...

Det efterlader blot håbet om at både nutidens og fremtidens beslutningstagere, i disse for hvort klima så svære tider, erkender nødvendigheden af en ukuelig politisk stålsathed, og måske på 100-års dagen for all-time mesteren i denne disciplin Winston Churchills hyldest til RAF, med rette tillader sig at kopiere og omskrive hans bevingede ord til en konklusion på en samlet verdens klimaindsats.

“Aldrig har så mange haft så mange at takke for så meget”