Flere danskere er begyndt at svømme. Mads og Maja træner begge op til triathlon og svømmer i Hjortespringbadet i Herlev .

Flere danskere er begyndt at svømme. Mads og Maja træner begge op til triathlon og svømmer i Hjortespringbadet i Herlev . Foto: Malene Anthony Nielsen/Ritzau Scanpix

Overfyldt vandgymnastik

debat I flere år har vi i tirsdagsholdet i Slangerup Svømmeklub deltaget i hensyntagende vandgymnastik én gang om ugen..

Dette har haft stor effekt på vores mangeartede skavanker.

Holdet havde tidligere et max antal deltagere på 20 personer, hvilket gav mulighed for, at underviseren kunne tilpasse øvelserne til de enkelte deltagere

Det nuværende hold er et åbent hold og deltagerantallet er p.t. mellem 40 og 50 personer hver gang.

Det betyder, at alt er kaotisk. Overfyldt garderobe, brusebad og bassin.

Ved undervisningen kan det ikke undgås på grund af pladsmangel, at vi sparker til hinanden

Vi vil derfor appellere til kommunen om at etablere et ekstra lignende hold med et acceptabelt deltagerantal.

I dag er der meget fokus på vigtigheden af, at ældre holder sig i form. Folkesundheden koster 60-100 milliarder kroner om året.

Publiceret 05 December 2018 00:00

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?