Frederikssundsmotorvejens afslutning på vej

Pia Adelsteen, MF for Dansk Folkeparti

Endelig sker der noget. Jeg har kæmpet for, at der skulle afsættes midler i 2019 til en opdateret VVM og det faldt på plads i fredags, da Dansk Folkeparti og regeringen indgik finanslovsaftale.

Regeringen var heldigvis lydhør, men havde ikke selv stillet forslaget, som var meget vigtigt, da der ellers hurtigt kan gå flere år før sidste etape af motorvejen kan færdiggøres. Derfor var ønsket om en opdatering højt prioriteret hos mig og Dansk Folkeparti og derfor var jeg spændt på resultatet.

Glæden var stor, da finanslovsaftalen blev meldt ud fredag eftermiddag, hvor mit ønske blev indfriet.

Men arbejdet er ikke slut endnu. Næste skridt er frigivelse af midler i 2020 til selve arbejdet, så vi snart kan få færdiggjort det stykke motorvej i fingerplanen som blev lavet tilbage i 1947.

Publiceret 03 December 2018 09:11

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?