Kære DF-medlem. Stoler du heller ikke på Frederikssunds lærere?

Maria Katarina Nielsen, byrådsmedlem for Radikale Venstre (B)

Maria Katarina Nielsen, byrådsmedlem for Radikale Venstre (B)

Skal skolelederne på Frederikssund kommunes skoler til at spørge lærerne, hvem de stemmer på, når de er til jobsamtale?

Skal de unge bekende politisk tilhørsforhold, når de søger ind på læreruddannelsen? JA! Hvis det står til Dansk Folkepartis skoleordfører Alex Ahrendtsen.

”Lærerne skal overbevise os om, at de ikke indoktrinerer eleverne”, sagde han i skolernes efterårsferie til fagbladet Folkeskolen. Det skal de, fordi tre ud af fire lærere ifølge ham er venstreorienterede eller radikale. Han blev senere bakket op af sin gruppeformand Peter Skaarup.

At udtrykke den slags mistillid over for lærerne, fordi for mange af dem i Dansk Folkepartis øjne stemmer på de forkerte partier, er helt på månen. Og slet ikke i tråd med et Danmark, hvor vi hylder frihed til forskellighed. Jeg er fuldstændig ligeglad med, hvem vores lærere stemmer på, for jeg stoler på, at de ikke påfører børnene en bestemt stilling, men i stedet lærer dem at tage stilling.

Jeg stoler på, at de som alle andre danskere godt kan finde ud af at adskille professionelt arbejde og politisk overbevisning. Og viderefører den tradition, vi er så stolte af: Nemlig at vi har en skole, hvor vi lærer børn at tænke selv og sige deres mening højt.

Jeg vil derfor gerne høre, om vores lokale DF-medlemmer i Frederikssund byråd er af samme opfattelse som partifællerne på Christiansborg?

Mener I heller ikke, vi kan stole på, at lærerne på vores skoler ikke spreder propaganda til eleverne i undervisningen?

I Radikale Venstre har vi tillid til lærerne.

Tillid til at de skaber dygtige og meningsfyldte unge mennesker.

Det er fuldstændig afgørende for vores skole, at vi lokalpolitikere har tillid til lærerne i Frederikssund kommune.

Det er vores opgave at sørge for, at lærerne bliver ved med at have tid og frihed til at give vores børn undervisning i verdensklasse.

Publiceret 03 November 2018 00:30

SENESTE TV

Mindeord for Hartvig Sørensen

MINDEORD Der er vikinger, som svinger sværdet, og så er der vikinger, som kan fortælle historier og underholde. Hartvig Sørensen hører til blandt de sidste. Nu blæser Heimdal i hornet, så det kan høres fra fjord til fjord, for nu kommer der blus under de gode historier i Asgård. Endnu en viking er draget ud på sin sidste færd. Hartvig Sørensen sov ind med familien omkring sig tirsdag den 19. marts 84 år gammel.

Hartvig og Lisanne har været med i Vikingespillet siden 1992. Det var datteren Malene, der plagede om at være med, selvom både Lisanne og Hartvig ikke var interesseret i at være med i Vikingespillet, men der var familie og gode venner i Vikingespillet, som overtalte dem, og med et var den lille familie dybt engageret.

Hartvig var gøgler i sine unge dage og rejste rundt med cirkus, hvor han var arbejdsmand og blandt andet passede de vilde kattedyr. Hartvig spillede også med i et band som yngre. Så det var måske ikke så mærkeligt, at Vikingespillet alligevel endte med at blive en stor del af hans liv igennem de sidste 25 år.

Hvor der er vilje, er der vej, og for Hartvig skulle hans vikingeliv ikke begrænses. Så da Hartvig ikke længere gik så godt, og derfor ikke kunne gå på scenen længere, blev han vagt bag scenen, hvor han var med til at sikre, at ingen uvedkommende gik ind bag scenen, og på den måde var Hartvig viking til det sidste.

Hartvig var ikke en viking, der gik stille med dørene, for Hartvig kunne underholde og fortælle gode historier, og han kunne sende kække bemærkninger efter dem, som han holdt af. Hartvig var i flere år en yderst efterspurgt guide i Vikingespillet, for det var ikke kedeligt at være på Hartvigs rundvisningshold, og der var publikummer, som specifikt bad om at blive guidet af Hartvig. Måske var Hartvigs force, at han gav sin egen fortolkning af både Vikingespil og Vikingetid, og så kunne han altid krydre fortællingen med nogle gode historier og vittigheder - og han fornyede sig hvert år.

I forestillingerne var Hartvig som oftest aktør (statist), men han har også haft enkelte roller. Den mest kendte rolle var som Kong Adils i Rolf Krake i 1996. En rolle han ifølge dronningen, der spillede hans hustru i forestillingen, var meget stolt af. Hartvig har også været statist i flere danske spillefilm blandt andet i filmen om Grev Axel, hvor han havde en enkelt replik som portvagt.

Hartvig var ikke kun et kendt ansigt i Vikingespillet. Hartvig kørte igennem mange år taxa i Frederikssund, og før det var det lastbil og bus. Hartvig kunne lide livet på vejene, hvor han helt sikkert har mødt mange mennesker, der har nydt godt af hans vittigheder og gode humør. Hartvig var nærværende, et lunt og godt menneske, der i festligt lag gerne gav den på tangenterne på elorgelet.

Så kære vikinger i Asgård, gamle venner fra vikingehytten Tjalfe, der allerede er draget til Asgård, nu kommer Hartvig til jer - en familiefar, en gøgler, en humoristisk historiefortæller, en ven og en viking af hjertet. Skænk mjøden og læg en brændeknude på bålet.

Æret være Hartvigs minde – år og fred.

Camilla Dupont, Formand for Frederikssund Vikingespil

Hartvig Sørensen bisættes tirsdag den 26. marts kl. 12.30 fra Græse kirke.