DEBAT: Har vi virkelig så travlt?

Poul Erik Skov Christensen, Fyrrebakken 7, 3600 Frederikssund

Poul Erik Skov Christensen, Fyrrebakken 7, 3600 Frederikssund

Byrådet skal behandle et forslag om at sælge Fioma-grunden.

Der tegner sig et spinkelt flertal for at sælge området og lade en eller anden bygge boliger.Holdningerne til det område i kommunen er mangfoldige og har været debatteret i mange år.

Med afsæt i det budgetforlig, der netop er indgået samt de gennemførte og kommende salg af kommunale ejendomme, er sandheden den, at et her og nu salg af Fioma grunden ikke er nødvendig for at stabiliserer kommunen økonomi.

Vi har altså tid til at tænke os om. Og jeg kan ikke forstå, hvorfor vi ikke gør det.

Jo mere jeg tænker over processen og områdets mulige betydning for vor kommune og by, jo mere overbevist bliver jeg om, at vi i byrådet bør inddrage borgerne i beslutningen om, hvordan området skal udvikles.

Mange byer rundt i Danmark har med held indarbejdet gamle fabriksbygninger i deres byudvikling – gjort det til kulturelle kraftcentre, der også er med til at tiltrække nye borgere, hvor man kan samles om store og små kulturelle oplevelser.

Den mulighed skal vi ikke spille os af hænde. Der tales og skrives voldsomt meget om borgerinddragelse, jeg syntes, at vi netop med denne centrale beliggende grund i byen, anstændigvis bør inddrage borgerne i et projekt om, hvad vi i fællesskab kan udvikle området til.

Boliger skal vi nok få nok af her i kommunen, ganske som i andre kommuner.Men nu har vi en enestående chance for, at inviterer borgere og foreninger til, at være med til at gøre en forskel og tegne fremtiden for Frederikssund kommune.

Vi har vel ikke så travlt, at vi ikke har tid til at tænke os om.?

Publiceret 31 October 2018 00:00