Kom ud af regnearket og ind i virkligheden

Ole Peltola Muslingevej 7, 3630 Jægerspris

Politikerne får en gylden chance for at kigge på livskvaliteten og sammenhængskraften i kommunen - ikke mindst for borgerne i landsbybæltet i Hornsherred - når man via debatten om en ny tildelingsmodel til skolerne uværgeligt kommer til at debattere skolestrukturen og de små skolers eksistens.

Historisk set har kommunen ført en kaotisk, grænsende til forfejlet skolepolitik gennem de sidste mange år - godt hjulpet af Folketinget og loven om den nye folkeskolereform.

Kommunens egne fiaskoer dækker over en pædagogisk zig-zag kurs fra Frederikssund Folkeskoles Fornyelse (som pludselig blev droppet) over en “krig” med lærerne om en arbejdstidsaftale og en skolestrukturændring trukket ned over hovederne på alle brugere og interessenter.

Og ud fra KAOS gennem ovenstående, en forundring hos forvaltning og byråd over at der ikke ses bedre resultater. Det skyldes nok en mangel på indsigt i skoleforhold begge steder.

Samtidig har kommunen oplevet en stor udsivning af elever fra folkeskolerne til privatskolerne - nu vokset til over 15% af alle eleverne - SAMT en voldsom forøgelse af udgifterne til ekskluderede elever! Alt i alt ringer stort set samtlige alarmklokker!

Men det værste er at skolepolitikken føres ISOLERET fra den øvrige virkelighed - altså uden forståelse for og indsigt i at hvert eneste område af kommunen er unikt og derfor ikke nødvendigvis skal være “kloner” af hinanden. Hvad der er brug for et par steder - er måske slet ikke et problem andre steder - så hvorfor gøre skolerne ens?

Tænk skolerne ind i deres lokale rammer og slå flere fluer med et smæk, for en velfungerende skole er også et gode for et mindre lokalsamfund.

Med en langtidsholdbar og mangfoldig løsning, som tager udgangspunkt i lokalområdernes kompleksitet og behov kan man som kommune tilføre et lokalområde sammenhængskraft og demokratisk medindflydelse. Det mindsker borgernes AFSTAND til “beslutningstagerne”. Så træk i arbejdstøjet!

Ophæv distriktsskolemodellen og giv matriklerne deres selvstændighed tilbage med ledelse og skolebestyrelse.

Giv de små skoler ret til at tilpasse sig økonomien ved at organisere sig på anden måde end én klasse på hver årgang.

Erkend at de små skoler er dyrere, men indarbejd dem i en plan, så de kan opsuge nogle problembørn fra andre skoler og derved undgå nogle af de megastore “eksklusionsregninger”.

De små skoler KAN levere resultater - også fagligt! Ifølge CEPOS lå Fjorlandsskolen sidste år (inkl. elever fra landsbyskolerne) højest i kommunen og meget højt på landsplan.

Kom ud af regnearket og ind i virkeligheden.

Publiceret 30 October 2018 00:00

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.