DEBAT: Vinge-skandalen igen, igen

Klaus Hækkerup, Strandhøjen 14, 3600 Frederikssund

I Lokalavisen skriver Venstres Michael Tøgersen igen om ansvaret for Vinge-skandalen. Han mener, at ansvaret for skandalen ligger hos Socialdemokratiet og Tina Tving Stauning.

Han påstår for det første, at Tina Tving Stauning skyder sit ansvar over på den tidligere tekniske direktør.

Det er forkert. Det er kommunens forvaltning, der i Evaluering af Vinge Centrum, Januar 2018 skriver, at det var den forhenværende tekniske direktør, Claus Steen Madsen, der havde hovedansvaret for byudviklingsprojektet i Vinge.

Han skriver også, at den pågældende embedsmand ikke kan kommentere disse anklager.

Det er også forkert. Vi har stadig tale- og ytringsfrihed her i landet, så selvfølgelig kan enhver embedsmand tage til genmæle, hvis han føler sig uberettiget behandlet, evt. gennem sin faglige organisation. Det har Claus Steen Madsen bare valgt ikke at gøre.

Endvidere skriver han, at Tina Tving Stauning var den politiker, der var tættest på Claus Steen Madsen.

Det er også forkert. Borgmesteren var chef for Claus Steen Madsen og derfor den, der havde ansvaret for forvaltningen og dermed ledelsesbeføjelserne i forhold til ham.

Endelig skriver han, at Socialdemokratiet ikke har siddet med ved bordet, da der skulle ryddes op.

Det er også forkert. Selv om Socialdemokratiet ikke var med i budgetaftalen for 2018 valgte partiet at deltage i og stemme for det oprydningsbudget for 2018, der blev vedtaget sidst i december 2017.

Hvorfor skriver Michael Tøgersen en række oplysninger, der er faktuelt forkerte? Jeg tror han gør det for at dække over, hvem der har det egentlige ansvar. Det kunne vi ellers have fået afklaret, hvis han havde støttet Socialdemokratiets forslag om en uvildig undersøgelse af Vinge-skandalen.

Publiceret 29 October 2018 11:59