DEBAT: Vinge-skandalen igen, igen

Klaus Hækkerup, Strandhøjen 14, 3600 Frederikssund

I Lokalavisen skriver Venstres Michael Tøgersen igen om ansvaret for Vinge-skandalen. Han mener, at ansvaret for skandalen ligger hos Socialdemokratiet og Tina Tving Stauning.

Han påstår for det første, at Tina Tving Stauning skyder sit ansvar over på den tidligere tekniske direktør.

Det er forkert. Det er kommunens forvaltning, der i Evaluering af Vinge Centrum, Januar 2018 skriver, at det var den forhenværende tekniske direktør, Claus Steen Madsen, der havde hovedansvaret for byudviklingsprojektet i Vinge.

Han skriver også, at den pågældende embedsmand ikke kan kommentere disse anklager.

Det er også forkert. Vi har stadig tale- og ytringsfrihed her i landet, så selvfølgelig kan enhver embedsmand tage til genmæle, hvis han føler sig uberettiget behandlet, evt. gennem sin faglige organisation. Det har Claus Steen Madsen bare valgt ikke at gøre.

Endvidere skriver han, at Tina Tving Stauning var den politiker, der var tættest på Claus Steen Madsen.

Det er også forkert. Borgmesteren var chef for Claus Steen Madsen og derfor den, der havde ansvaret for forvaltningen og dermed ledelsesbeføjelserne i forhold til ham.

Endelig skriver han, at Socialdemokratiet ikke har siddet med ved bordet, da der skulle ryddes op.

Det er også forkert. Selv om Socialdemokratiet ikke var med i budgetaftalen for 2018 valgte partiet at deltage i og stemme for det oprydningsbudget for 2018, der blev vedtaget sidst i december 2017.

Hvorfor skriver Michael Tøgersen en række oplysninger, der er faktuelt forkerte? Jeg tror han gør det for at dække over, hvem der har det egentlige ansvar. Det kunne vi ellers have fået afklaret, hvis han havde støttet Socialdemokratiets forslag om en uvildig undersøgelse af Vinge-skandalen.

Publiceret 29 October 2018 11:59

SENESTE TV

Mindeord for Hartvig Sørensen

MINDEORD Der er vikinger, som svinger sværdet, og så er der vikinger, som kan fortælle historier og underholde. Hartvig Sørensen hører til blandt de sidste. Nu blæser Heimdal i hornet, så det kan høres fra fjord til fjord, for nu kommer der blus under de gode historier i Asgård. Endnu en viking er draget ud på sin sidste færd. Hartvig Sørensen sov ind med familien omkring sig tirsdag den 19. marts 84 år gammel.

Hartvig og Lisanne har været med i Vikingespillet siden 1992. Det var datteren Malene, der plagede om at være med, selvom både Lisanne og Hartvig ikke var interesseret i at være med i Vikingespillet, men der var familie og gode venner i Vikingespillet, som overtalte dem, og med et var den lille familie dybt engageret.

Hartvig var gøgler i sine unge dage og rejste rundt med cirkus, hvor han var arbejdsmand og blandt andet passede de vilde kattedyr. Hartvig spillede også med i et band som yngre. Så det var måske ikke så mærkeligt, at Vikingespillet alligevel endte med at blive en stor del af hans liv igennem de sidste 25 år.

Hvor der er vilje, er der vej, og for Hartvig skulle hans vikingeliv ikke begrænses. Så da Hartvig ikke længere gik så godt, og derfor ikke kunne gå på scenen længere, blev han vagt bag scenen, hvor han var med til at sikre, at ingen uvedkommende gik ind bag scenen, og på den måde var Hartvig viking til det sidste.

Hartvig var ikke en viking, der gik stille med dørene, for Hartvig kunne underholde og fortælle gode historier, og han kunne sende kække bemærkninger efter dem, som han holdt af. Hartvig var i flere år en yderst efterspurgt guide i Vikingespillet, for det var ikke kedeligt at være på Hartvigs rundvisningshold, og der var publikummer, som specifikt bad om at blive guidet af Hartvig. Måske var Hartvigs force, at han gav sin egen fortolkning af både Vikingespil og Vikingetid, og så kunne han altid krydre fortællingen med nogle gode historier og vittigheder - og han fornyede sig hvert år.

I forestillingerne var Hartvig som oftest aktør (statist), men han har også haft enkelte roller. Den mest kendte rolle var som Kong Adils i Rolf Krake i 1996. En rolle han ifølge dronningen, der spillede hans hustru i forestillingen, var meget stolt af. Hartvig har også været statist i flere danske spillefilm blandt andet i filmen om Grev Axel, hvor han havde en enkelt replik som portvagt.

Hartvig var ikke kun et kendt ansigt i Vikingespillet. Hartvig kørte igennem mange år taxa i Frederikssund, og før det var det lastbil og bus. Hartvig kunne lide livet på vejene, hvor han helt sikkert har mødt mange mennesker, der har nydt godt af hans vittigheder og gode humør. Hartvig var nærværende, et lunt og godt menneske, der i festligt lag gerne gav den på tangenterne på elorgelet.

Så kære vikinger i Asgård, gamle venner fra vikingehytten Tjalfe, der allerede er draget til Asgård, nu kommer Hartvig til jer - en familiefar, en gøgler, en humoristisk historiefortæller, en ven og en viking af hjertet. Skænk mjøden og læg en brændeknude på bålet.

Æret være Hartvigs minde – år og fred.

Camilla Dupont, Formand for Frederikssund Vikingespil

Hartvig Sørensen bisættes tirsdag den 26. marts kl. 12.30 fra Græse kirke.