Maria Katarina Nielsen, Radikale Venstre

Maria Katarina Nielsen, Radikale Venstre

DEBAT: Kortsigtet at sælge Fioma

Maria Katarina Nielsen, byrådsmedlem for Radikale Venstre (B)

Maria Katarina Nielsen, byrådsmedlem for Radikale Venstre (B)

Frederikssund har potentialet til at blive en levende og spændende by med et blomstrende erhvervsliv, hvor unge har lyst til at blive boende og hvor børnefamilier har lyst til at flytte til.

Desværre vil et flertal af byrådet bestående af Venstre, DF og Konservative gøre potentialet mindre ved at sælge Fioma til boliger uden at tænke det ind i større sammenhæng.

Vi kan altid bruge flere billige boliger i midtbyen fx ungdomsboliger, men vi har brug for en helhedsplan for bymidten, som beskriver, hvordan man vil koble handelsliv, kultur og beboelse sammen.

Vi har brug for en debat: Borgere, erhvervsliv, foreninger og politikere imellem om hvordan vi skaber en spændende bymidte med hovedbibliotek, kulturakse og spændende byudvikling.

Tomme forretninger i gågaden og Bløden, som lige nu i højere grad er en parkeringsplads end en et grønt kulturelt indspark til bybilledet, er blot eksempler på behovet for nye visioner for bymidten.

Gjethuset i Frederiksværk og kulturværftet i Helsingør er eksempler på projekter, som kunne være spændende at arbejde videre med i forbindelse med Fioma.

Der findes helt sikkert en masse andre ideer for Fioma og resten af bymidten, som fortjener at blive hørt og diskuteret.

Derfor skal vi vente med at afhænde Fioma, indtil vi har fået lavet en samlet plan. Byudvikling er et langsigtet projekt, som koster penge, vi ikke har nu. Men en svær økonomisk situation må ikke blive et argument for kortsigtede løsninger.

Vi skal selvfølgelig være økonomisk ansvarlige, men grundet gamle bygninger og forurening vil salg til boliger på Fioma give meget få penge i kassen sammenlignet med det potentiale, som Fiomagrunden har.

Vi har brug for visioner – ikke kortsigtede løsninger.

Publiceret 29 October 2018 00:00

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.