Inge Messerschmidt, DF.

Inge Messerschmidt, DF.

DEBAT: Hjemløsepolitik i Frederikssund

Af Inge Messerschmidt Dansk Folkeparti

Inge Messerschmidt

Dansk Folkeparti tager nu initiativ til, at der udarbejdes en hjemløsepolitik i Frederikssund Kommune.

Vi har i kommunen udarbejdet politikker og strategier på en lang række områder, der vedrører borgere gennem hele livet - børne/ungepolitikken, værdighedspolitikken, fritidspolitikken, sundhedspolitikken, integrationsstrategien mv.

Derfor mener vi i Dansk Folkeparti, at vi også bør udarbejde en hjemløsepolitik.

Ofte lyder det, at de hjemløse selv vælger, at de vil være hjemløse.

Jeg tror ikke på, at alle selv vælger at leve på den måde, og selv om nogle måske gør, har alle brug for en hjælpende hånd i ekstreme situationer.

Når vi bl.a. ser tilbage på sidste vinter men også denne ekstreme sommer, bør vi gøre en indsats i forhold til disse udsatte og meget sårbare borgere.

Vi ønsker at få undersøgt, hvilke tiltag der i Frederikssund er foretaget allerede nu på området. Andre kommuner har vedtaget en hjemløsepolitik, og det mener vi også, vi skal i Frederikssund.

Forslaget kommer på Byrådets dagsorden 31/ oktober, og vi håber byrådet vil bakke op om forslaget, så Social og sundhedsudvalget kan arbejde videre med det.

Publiceret 29 October 2018 00:00

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.