DEBAT: Politikerne har sparet alle børns Bus Per væk

Lars Eitman, Gyldenstens Vænge, Frederikssund

Alle børn i Frederikssund kommune kender Bus Per.

Per har igennem de sidste 17 år arbejdet i kommunen som buschauffør og naturvejleder.

Per har igennem årene været en kæmpe gave for tusindvis af kommunens børn. Per kommer med sin store bus og henter børn og voksne i daginstitutioner, i SFOer eller skoler.

Herefter går turen, efter eget ønske, ud i naturen. Her giver Per, i sin rolle som naturvejleder, børn i alle aldre en helt unik oplevelse i denne smukke naturrige Fjordkommune.

Per har en helt særlig evne, til at fange børnene og formidle viden om naturen, gennem sine lege og historier. Børnene er vilde med Per! Per brænder for sit job som naturvejleder og chauffør. Denne begejstring smitter af på vores børn, så vi forældre kan med rette sige, at vores børn med glæde kommer hjem fra ture med Per og fortæller om deres oplevelser.

Det skal tilsyneladende være slut nu i Frederikssund Kommune.

Desværre har politikkerne i kommunen besluttet, at der ikke er råd til Bus Per længere.

Politikkerne har besluttet, at Bus Per skal spares væk fra næste år. Således er Per er en del af besparelserne i Budget 2019-2022, som politikerne netop har vedtaget. Per og hans bus koster anslået kommunen ca. 700.000 kr. En dråbe i havet ift. Kommunens andre udgifter.

Hvorfor er det børnene, der skal straffes for kommunes anstrængte økonomi?

Hvorfor er det ikke vigtigt for politikerne, at prioriterer disse fantastiske naturoplevelser for vores børn i kommunen?

Heldigvis, mener rigtig mange mennesker, at denne besparelse er fuldstændig vanvittig.

Dette ses tydeligt, på en underskriftindsamling på skrivundernet.dk.

Her har næsten 700 mennesker på ganske få dage, skrevet under i protest mod politikernes beslutning. Siden har også fået 717 anbefalinger på FB og er blevet delt utallige gange.

Ligeledes har rigtig mange mennesker samme sted, skrevet positive kommentarer på Pers arbejde. Men denne underskriftindsamling, er ikke kommet frem til alle Frederikssund borgerne.

Derfor….Hjælp vores børn i kommunen og protester imod politikernes beslutning, ved at gå ind på: https://www.skrivunder.net/hjalp_med_at_bevare_bus_per og skriv under.

Forhåbentlig kan politikerne indse, at Bus Per er et meget værdsat tilbud for kommunens børn og ændre deres åbenlyse forkerte beslutning om at fjerne Bus Per og hans Buskoncept.

Publiceret 26 October 2018 00:00