DEBAT: Politikerne har sparet alle børns Bus Per væk

Lars Eitman, Gyldenstens Vænge, Frederikssund

Alle børn i Frederikssund kommune kender Bus Per.

Per har igennem de sidste 17 år arbejdet i kommunen som buschauffør og naturvejleder.

Per har igennem årene været en kæmpe gave for tusindvis af kommunens børn. Per kommer med sin store bus og henter børn og voksne i daginstitutioner, i SFOer eller skoler.

Herefter går turen, efter eget ønske, ud i naturen. Her giver Per, i sin rolle som naturvejleder, børn i alle aldre en helt unik oplevelse i denne smukke naturrige Fjordkommune.

Per har en helt særlig evne, til at fange børnene og formidle viden om naturen, gennem sine lege og historier. Børnene er vilde med Per! Per brænder for sit job som naturvejleder og chauffør. Denne begejstring smitter af på vores børn, så vi forældre kan med rette sige, at vores børn med glæde kommer hjem fra ture med Per og fortæller om deres oplevelser.

Det skal tilsyneladende være slut nu i Frederikssund Kommune.

Desværre har politikkerne i kommunen besluttet, at der ikke er råd til Bus Per længere.

Politikkerne har besluttet, at Bus Per skal spares væk fra næste år. Således er Per er en del af besparelserne i Budget 2019-2022, som politikerne netop har vedtaget. Per og hans bus koster anslået kommunen ca. 700.000 kr. En dråbe i havet ift. Kommunens andre udgifter.

Hvorfor er det børnene, der skal straffes for kommunes anstrængte økonomi?

Hvorfor er det ikke vigtigt for politikerne, at prioriterer disse fantastiske naturoplevelser for vores børn i kommunen?

Heldigvis, mener rigtig mange mennesker, at denne besparelse er fuldstændig vanvittig.

Dette ses tydeligt, på en underskriftindsamling på skrivundernet.dk.

Her har næsten 700 mennesker på ganske få dage, skrevet under i protest mod politikernes beslutning. Siden har også fået 717 anbefalinger på FB og er blevet delt utallige gange.

Ligeledes har rigtig mange mennesker samme sted, skrevet positive kommentarer på Pers arbejde. Men denne underskriftindsamling, er ikke kommet frem til alle Frederikssund borgerne.

Derfor….Hjælp vores børn i kommunen og protester imod politikernes beslutning, ved at gå ind på: https://www.skrivunder.net/hjalp_med_at_bevare_bus_per og skriv under.

Forhåbentlig kan politikerne indse, at Bus Per er et meget værdsat tilbud for kommunens børn og ændre deres åbenlyse forkerte beslutning om at fjerne Bus Per og hans Buskoncept.

Publiceret 26 October 2018 00:00

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.