Rasmus Stoklund.

Rasmus Stoklund.

DEBAT: Ærgerligt at Venstre er imod Vinge Station

Tina Tving Stauning. 2. Viceborgmester og Gruppeformand (A) og Rasmus Stoklund, folketingskandidat (S)

Vinge station bliver nu en realitet. Det har vi i Socialdemokratiet i Folketinget sikret sammen med en række andre partier på trods af, at Venstre og resten af regeringen ikke ville være med. Mange gode kræfter har skubbet på for at få truffet den endelige beslutning om, at Vinge station bygges. Det skyldes, at stationen er helt afgørende for at sikre den fortsatte udvikling af Vinge og få den kommunalt ejede jord i spil. Alt andet vil koste skatteyderne i hele Frederikssund kommune dyrt. Det er nok med den skandaløse proces, som kom frem få dage efter kommunalvalget i 2017.

I Frederikssund byråd har en række Venstrefolk haft travlt med dels at skrive lange beretninger i lokalaviserne og på Facebook om, hvor godt Venstre leder kommunen samtidig med, at de kritiserer os socialdemokrater. Venstrefolkene kritiserer alle os, der er mindre imponerede over håndteringen af Vinge og budgetprocessen, for at være negative, ukonstruktive og alt muligt andet. Men Venstres kritik er efterhånden gået for vidt, og det har der de seneste uger primært været to årsager til.

Tina Tving Stauning

Tina Tving Stauning

For det første har det været Socialdemokratiet som sammen med Dansk Folkeparti og en række andre partier i byrådet har påtaget sig opgaven med at få kommunens økonomi tilbage på ret kurs og få sikret velfærd, selvom Venstre har borgmesterposten. Vi har været glade over samarbejdet til sidst om i fællesskab at påtage sig ansvaret for at redde kommunens økonomi samt mindske de negative konsekvenser af den dårlige økonomi for kommunens borgere.

For det andet har Venstre jo været helt klar over vigtigheden af, at Vinge station bliver etableret for at kommunens skatteydere ikke skulle se deres penge gå tabt. Alligevel ville Venstre ikke være med til at sikre finansieringen af Vinge station, og stod det til Venstre og resten af regeringen ville Vinge station ikke blive bygget.

Vores opfordring er derfor til Venstre: Drop nu de mange sure opstød, og brug i stedet energien på at arbejde for Frederikssund kommunes interesser. Det gør vi i Socialdemokratiet – både i vores byrådsgruppe og over for vores folketingsgruppe på Christiansborg.

Publiceret 13 October 2018 00:00

SENESTE TV

Mindeord for Hartvig Sørensen

MINDEORD Der er vikinger, som svinger sværdet, og så er der vikinger, som kan fortælle historier og underholde. Hartvig Sørensen hører til blandt de sidste. Nu blæser Heimdal i hornet, så det kan høres fra fjord til fjord, for nu kommer der blus under de gode historier i Asgård. Endnu en viking er draget ud på sin sidste færd. Hartvig Sørensen sov ind med familien omkring sig tirsdag den 19. marts 84 år gammel.

Hartvig og Lisanne har været med i Vikingespillet siden 1992. Det var datteren Malene, der plagede om at være med, selvom både Lisanne og Hartvig ikke var interesseret i at være med i Vikingespillet, men der var familie og gode venner i Vikingespillet, som overtalte dem, og med et var den lille familie dybt engageret.

Hartvig var gøgler i sine unge dage og rejste rundt med cirkus, hvor han var arbejdsmand og blandt andet passede de vilde kattedyr. Hartvig spillede også med i et band som yngre. Så det var måske ikke så mærkeligt, at Vikingespillet alligevel endte med at blive en stor del af hans liv igennem de sidste 25 år.

Hvor der er vilje, er der vej, og for Hartvig skulle hans vikingeliv ikke begrænses. Så da Hartvig ikke længere gik så godt, og derfor ikke kunne gå på scenen længere, blev han vagt bag scenen, hvor han var med til at sikre, at ingen uvedkommende gik ind bag scenen, og på den måde var Hartvig viking til det sidste.

Hartvig var ikke en viking, der gik stille med dørene, for Hartvig kunne underholde og fortælle gode historier, og han kunne sende kække bemærkninger efter dem, som han holdt af. Hartvig var i flere år en yderst efterspurgt guide i Vikingespillet, for det var ikke kedeligt at være på Hartvigs rundvisningshold, og der var publikummer, som specifikt bad om at blive guidet af Hartvig. Måske var Hartvigs force, at han gav sin egen fortolkning af både Vikingespil og Vikingetid, og så kunne han altid krydre fortællingen med nogle gode historier og vittigheder - og han fornyede sig hvert år.

I forestillingerne var Hartvig som oftest aktør (statist), men han har også haft enkelte roller. Den mest kendte rolle var som Kong Adils i Rolf Krake i 1996. En rolle han ifølge dronningen, der spillede hans hustru i forestillingen, var meget stolt af. Hartvig har også været statist i flere danske spillefilm blandt andet i filmen om Grev Axel, hvor han havde en enkelt replik som portvagt.

Hartvig var ikke kun et kendt ansigt i Vikingespillet. Hartvig kørte igennem mange år taxa i Frederikssund, og før det var det lastbil og bus. Hartvig kunne lide livet på vejene, hvor han helt sikkert har mødt mange mennesker, der har nydt godt af hans vittigheder og gode humør. Hartvig var nærværende, et lunt og godt menneske, der i festligt lag gerne gav den på tangenterne på elorgelet.

Så kære vikinger i Asgård, gamle venner fra vikingehytten Tjalfe, der allerede er draget til Asgård, nu kommer Hartvig til jer - en familiefar, en gøgler, en humoristisk historiefortæller, en ven og en viking af hjertet. Skænk mjøden og læg en brændeknude på bålet.

Æret være Hartvigs minde – år og fred.

Camilla Dupont, Formand for Frederikssund Vikingespil

Hartvig Sørensen bisættes tirsdag den 26. marts kl. 12.30 fra Græse kirke.