Rasmus Stoklund.

Rasmus Stoklund.

DEBAT: Ærgerligt at Venstre er imod Vinge Station

Tina Tving Stauning. 2. Viceborgmester og Gruppeformand (A) og Rasmus Stoklund, folketingskandidat (S)

Vinge station bliver nu en realitet. Det har vi i Socialdemokratiet i Folketinget sikret sammen med en række andre partier på trods af, at Venstre og resten af regeringen ikke ville være med. Mange gode kræfter har skubbet på for at få truffet den endelige beslutning om, at Vinge station bygges. Det skyldes, at stationen er helt afgørende for at sikre den fortsatte udvikling af Vinge og få den kommunalt ejede jord i spil. Alt andet vil koste skatteyderne i hele Frederikssund kommune dyrt. Det er nok med den skandaløse proces, som kom frem få dage efter kommunalvalget i 2017.

I Frederikssund byråd har en række Venstrefolk haft travlt med dels at skrive lange beretninger i lokalaviserne og på Facebook om, hvor godt Venstre leder kommunen samtidig med, at de kritiserer os socialdemokrater. Venstrefolkene kritiserer alle os, der er mindre imponerede over håndteringen af Vinge og budgetprocessen, for at være negative, ukonstruktive og alt muligt andet. Men Venstres kritik er efterhånden gået for vidt, og det har der de seneste uger primært været to årsager til.

Tina Tving Stauning

Tina Tving Stauning

For det første har det været Socialdemokratiet som sammen med Dansk Folkeparti og en række andre partier i byrådet har påtaget sig opgaven med at få kommunens økonomi tilbage på ret kurs og få sikret velfærd, selvom Venstre har borgmesterposten. Vi har været glade over samarbejdet til sidst om i fællesskab at påtage sig ansvaret for at redde kommunens økonomi samt mindske de negative konsekvenser af den dårlige økonomi for kommunens borgere.

For det andet har Venstre jo været helt klar over vigtigheden af, at Vinge station bliver etableret for at kommunens skatteydere ikke skulle se deres penge gå tabt. Alligevel ville Venstre ikke være med til at sikre finansieringen af Vinge station, og stod det til Venstre og resten af regeringen ville Vinge station ikke blive bygget.

Vores opfordring er derfor til Venstre: Drop nu de mange sure opstød, og brug i stedet energien på at arbejde for Frederikssund kommunes interesser. Det gør vi i Socialdemokratiet – både i vores byrådsgruppe og over for vores folketingsgruppe på Christiansborg.

Publiceret 13 October 2018 00:00

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.