DEBAT: Spar, spar ikke

Af
Lianne Claiere Bouet

Engparken

Jægerspris

debat Jeg er frivillig medhjælper på Lundebjerggård. Har i flere år undervist i edb (computerforståelse) og er nu tilknyttet Lundebjerg Nyt, som er et lille månedligt blad, som udgives til brugerne på Lundebjerggård.

Jeg har i alle de år, jeg har været aktiv på Lundebjerggård, været imponeret over hvor mange brugere, der dagligt benytter stedet. Været imponeret over, hvordan stedet styres – af frivillige – og imponeret over, hvordan cafeen kører, med kun én ansat køkkenassistent dagligt og resten frivillige 'køkkenpiger' og flere 'smilyes' .

Alt dette går vi måske glip af i fremtiden, hvis byrådet beslutter at spare det hele væk.

Hvem skal så overtage bygningerne, som for få år siden er renoveret og istandsat til netop centrets formål, at være samlingssted for ressourcestærke ældre, der stadig gerne vil lære nyt, og som holder sig friske og raske i samvær med andre.

Cirka 600 personer benytter stedet hver uge. Mange spiser i cafeen og næsten alle drikker en kop kaffe dagligt. Alle har et stærkt forhold til Lundebjerggård.

Det samme gælder faktisk for Tolleruphøj. I virkeligheden er en del af besparelsesforslaget 'kun' nogle få ernæringsassistenter, men det bevirker lukning af caféerne på Lundebjerggård og Tolleruphøj. Der skal være en uddannet ernæringsassistent i køkkenet.

Det betyder så , at hvis der ikke er en café, så er der ikke et dagligt samlingspunkt, og de frivillige (cirka 60) taber lysten til at gøre en indsats.

Stedet lukker, fordi besparelserne betyder, at man ikke anerkender den indsats, der gøres af de frivillige.

Og så er det, jeg spørger: hvem er det dog, der er så uvidende, at de ikke ved, at jo mere aktivitet og dagligt samvær med andre, jo bedre helbred og glæde ved livet og jo længere varer det, før de ældre bliver til en 'ældrebyrde', og jo mere sparer kommunen på ældreplejen.

Og hvis man vidste, hvor mange rystelser, og hvor megen nervøsitet, der nu breder sig blandt de ældre, så ville man tænke sig om en ekstra gang.

Og så har jeg ikke omtalt alle de andre ualmindeligt barske besparelsesforslag, der er på det øvrige ældreområde.

Det er ganske mærkeligt, at regeringen sender flere penge til ældreområdet ud til kommunerne, men det er højst usikkert, hvad f.eks. Frederikssund Kommune anvender dem til. Måske til lidt 'vingesus' og havnesvømmebad?

Måske er det venstrepolitik at tro, at de ældre er til at løbe om hjørner med? Vi ser ved næste valg!

Publiceret 14 September 2018 08:57

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.