Ådal losseplads

Af
Erik Thomsen Mejsevej 7

Slangerup

For nylig besøgte jeg Ådal Shelterplads ved Frederikssund, en rigtig fin shelterplads, sammen med min datter.

Desværre lå der så meget affald omkring shelterne, at min datter mente at det mindede om en losseplads. Området flød med plastemballage fra madvarer, plastpropper, kapsler, glasskår fra spiritusflasker, snor, og – ret underligt – en stor mængde røde, kunstige blomsterblade. På trods af en let tilgængelig skraldespand.

Mest forarget blev jeg dog, da jeg nedenfor et shelter (lige der, hvor et barfodet barn sætter sine fødder ned i sandet), fandt et tilsyneladende brugt kondom. Jeg benyttede chancen til at forklare min datter hvad det var, og hvilket griseri det er at efterlade sådan noget i naturen, inden jeg bortskaffede det ved hjælp af en pind.

Jeg har ikke noget problem med, at nogle mennesker dyrker sex i det fri. Men at efterlade den slags absolut personligt affald, er direkte uforskammet! Hvad har machomanden tænkt? At andre ville glædes over at finde beholderen med hans ”guddommelige safter”, der muligvis er krydret med HIV, gonoré og klamydia?

En lille halv times oprydning fik gjort pladsen nogenlunde pæn, om end vi ikke helt fik gjort kål på de tusinder af cigaretskodder, der var strøet rundt omkring.

Vi er mange, der nyder godt af de naturfaciliteter, som kommunen og Naturstyrelsen stiller til rådighed, og kan kun opfordre medborgerne til at bidrage til at holde fællesarealerne pæne og rene. Om ikke andet, så i det mindste ved at benytte de kommunale skraldespande.

Publiceret 20 July 2018 10:07

SENESTE TV

Integration i Frederikssund kommune.

Jeg har gennem mit frivillige arbejde i Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp, Venligboerne og privat mødt rigtig mange flygtninge de sidste 3 år.

Det har været og er berigende bekendtskaber og flere er blevet mine gode venner i dag.

Det har været spændende, at følge Kommunens indsatser og politik, og jeg må sige, at det meste har været fornuftigt nok! Sprogskolen, som vi har kontakt med, gør et fint arbejde og vi forsøger at hjælpe med lektier der. Tal dansk Cafeen i Frivilligstedet om torsdagen bliver stadig brugt, og dette giver også mening.

Uden for Frederikssund lyder det, at Integrationssteamet er rigtig gode, applaus til Jer!

I Dansk Flygtningehjælp er vi ret afhængige at § 18 midler, til at arrangere udflugter, købe kaffe mv til cafeen osv. Håber vi vil fortsætte med at modtage.

De fleste flygtninge jeg kender har fået job og er blevet selvforsørgende, hurra for dette! Det er dog hovedsagelig mændene.

Jeg kunne ønske mig at især kvinderne bliver hjulpet mere. De vil også gerne have egen indtægt og ikke skulle klare sig for mandens indtægt alene, det er svært.

Kunne man spørge ind til hvad de er gode til? Kulturen i mange lande lever på at drive små virksomheder. Kunne man hjælpe med at igangsætte en lille forretning i Frederikssunds tomme butikker. Det være sig en lille restaurant, syværksted, handel m.v. Her kunne et kursus i momsregnskab, hygiegne m.v. være en hjælp, og også en startkapital er nødvendig.

Huslejen i Frederikssunds tomme forretninger er temmelig høj ! Betaler vi skatteydere dette underskud for indehaverne ??

Der er stadig meget som kunne gøres hvis viljen og ”ud af boksen” tanker kunne indfinde sig.

Svensk jazz til Ejegod Jazzklub

slangerup Svenske Papa Piders Jazzband er et af Göteborgs mest populære jazzbands, og lørdag 27. oktober kommer det til Slangerup og spiller i Ejegod Jazzklub.

Papa Piders Jazzband var et af Göteborgs populæreste jazzbands fra begyndelsen af 1960’erne og cirka 25 år frem. Bandet, der blev et begreb i Göteborg, vandt et antal jazzkonkurrencer og var et af de første, der spillede udenlands. Da bandet stoppede i midten af 1980’erne, var tiden i 2010 inde til en ny start.

På initiativ af bandets trommeslager, Bosse Lindgren, har bandet fået en ny besætning, som kommer til Slangerup.

De spiller revival-jazz med megen sang og en del skiffle, som den blev spillet under det traditionelle boom i England, altså sådan musik, som spilles af f.eks. Acker Bilk, Ken Colyer og Chris Barber.

De håndplukkede musikanter med stor erfaring fra den europæiske jazzscene, hvilket garanterer et højt musikalsk niveau, spiller i Kingoskolens Teatersal på Strandstræde 28A i Slangerup

Læs mere om arrangementet på ejegodjazzklub.dk.

jbe

Fake News. Fake News.