Ådalen ligner en losseplads, mener en læser. Her nogle udenlandste turister, som til alt held ikke havde en dårlig oplevelse efter at have besøgt Ådalen sidste sommer. Foto: Birgitte Masson

Ådalen ligner en losseplads, mener en læser. Her nogle udenlandste turister, som til alt held ikke havde en dårlig oplevelse efter at have besøgt Ådalen sidste sommer. Foto: Birgitte Masson

Ådal losseplads

Af
Erik Thomsen Mejsevej 7

Slangerup

For nylig besøgte jeg Ådal Shelterplads ved Frederikssund, en rigtig fin shelterplads, sammen med min datter.

Desværre lå der så meget affald omkring shelterne, at min datter mente at det mindede om en losseplads. Området flød med plastemballage fra madvarer, plastpropper, kapsler, glasskår fra spiritusflasker, snor, og – ret underligt – en stor mængde røde, kunstige blomsterblade. På trods af en let tilgængelig skraldespand.

Mest forarget blev jeg dog, da jeg nedenfor et shelter (lige der, hvor et barfodet barn sætter sine fødder ned i sandet), fandt et tilsyneladende brugt kondom. Jeg benyttede chancen til at forklare min datter hvad det var, og hvilket griseri det er at efterlade sådan noget i naturen, inden jeg bortskaffede det ved hjælp af en pind.

Jeg har ikke noget problem med, at nogle mennesker dyrker sex i det fri. Men at efterlade den slags absolut personligt affald, er direkte uforskammet! Hvad har machomanden tænkt? At andre ville glædes over at finde beholderen med hans ”guddommelige safter”, der muligvis er krydret med HIV, gonoré og klamydia?

En lille halv times oprydning fik gjort pladsen nogenlunde pæn, om end vi ikke helt fik gjort kål på de tusinder af cigaretskodder, der var strøet rundt omkring.

Vi er mange, der nyder godt af de naturfaciliteter, som kommunen og Naturstyrelsen stiller til rådighed, og kan kun opfordre medborgerne til at bidrage til at holde fællesarealerne pæne og rene. Om ikke andet, så i det mindste ved at benytte de kommunale skraldespande.

Publiceret 20 July 2018 10:07

SENESTE TV