Det første halve år i byrådet......

Af
Michael Tøgersen

Byrådsmedlem Venstre

Det er "agurketid", så hermed et bidrag til mindre relevante nyheder….

Første halve år har været spændende, udfordrende, frustrerende, berigende samt seriøst udfordrende på tålmodighed pga. den lange tid, alting tager.

Vinge og Budgetfasen har mentalt fyldt mest, fordi de har skabt uro og negativitet.

Vi 8 nye byrådsmedlemmer har "arvet" sager på godt og ondt. Vingesagens udvikling fik vi først kendskab til efter valget.

Vi har gang i oprydningen, for der var budgetteret med en stor indtægt. Måske derfor har man ikke været omkostningsbevidst nok på andre områder.

I bakspejlet kan man reflektere over visioner omkring idrætsby, kulturhus med nyt hovedbibliotek, stor forkromet Vinge Centrum med Henning Larsen-arkitekttegnet skål, cykelstier, Havnebad, Børnehus(e), klimatilpasninger, diverse puljer, manglende optimering på skole-/plejeområdet gennem mange år, et voksen-/handicapområde som er "eksploderet" og meget mere.

Alt sammen noget man kunne have været skarpere på tidligere.

Vi ser på hundredvis af spareforslag, som vores meget ansvarlige, kompetente ansatte i kommunen har fundet frem, fordi de er blevet bedt om det. Langt de fleste bliver ikke til noget, men de berører mange mennesker og har skabt dårlig stemning, selvom virkelig mange ting går rigtig godt, og rigtig mange mindre gode ting ikke er realiseret.

God sommer.

Publiceret 11 July 2018 00:00

SENESTE TV

Mindeord for Hartvig Sørensen

MINDEORD Der er vikinger, som svinger sværdet, og så er der vikinger, som kan fortælle historier og underholde. Hartvig Sørensen hører til blandt de sidste. Nu blæser Heimdal i hornet, så det kan høres fra fjord til fjord, for nu kommer der blus under de gode historier i Asgård. Endnu en viking er draget ud på sin sidste færd. Hartvig Sørensen sov ind med familien omkring sig tirsdag den 19. marts 84 år gammel.

Hartvig og Lisanne har været med i Vikingespillet siden 1992. Det var datteren Malene, der plagede om at være med, selvom både Lisanne og Hartvig ikke var interesseret i at være med i Vikingespillet, men der var familie og gode venner i Vikingespillet, som overtalte dem, og med et var den lille familie dybt engageret.

Hartvig var gøgler i sine unge dage og rejste rundt med cirkus, hvor han var arbejdsmand og blandt andet passede de vilde kattedyr. Hartvig spillede også med i et band som yngre. Så det var måske ikke så mærkeligt, at Vikingespillet alligevel endte med at blive en stor del af hans liv igennem de sidste 25 år.

Hvor der er vilje, er der vej, og for Hartvig skulle hans vikingeliv ikke begrænses. Så da Hartvig ikke længere gik så godt, og derfor ikke kunne gå på scenen længere, blev han vagt bag scenen, hvor han var med til at sikre, at ingen uvedkommende gik ind bag scenen, og på den måde var Hartvig viking til det sidste.

Hartvig var ikke en viking, der gik stille med dørene, for Hartvig kunne underholde og fortælle gode historier, og han kunne sende kække bemærkninger efter dem, som han holdt af. Hartvig var i flere år en yderst efterspurgt guide i Vikingespillet, for det var ikke kedeligt at være på Hartvigs rundvisningshold, og der var publikummer, som specifikt bad om at blive guidet af Hartvig. Måske var Hartvigs force, at han gav sin egen fortolkning af både Vikingespil og Vikingetid, og så kunne han altid krydre fortællingen med nogle gode historier og vittigheder - og han fornyede sig hvert år.

I forestillingerne var Hartvig som oftest aktør (statist), men han har også haft enkelte roller. Den mest kendte rolle var som Kong Adils i Rolf Krake i 1996. En rolle han ifølge dronningen, der spillede hans hustru i forestillingen, var meget stolt af. Hartvig har også været statist i flere danske spillefilm blandt andet i filmen om Grev Axel, hvor han havde en enkelt replik som portvagt.

Hartvig var ikke kun et kendt ansigt i Vikingespillet. Hartvig kørte igennem mange år taxa i Frederikssund, og før det var det lastbil og bus. Hartvig kunne lide livet på vejene, hvor han helt sikkert har mødt mange mennesker, der har nydt godt af hans vittigheder og gode humør. Hartvig var nærværende, et lunt og godt menneske, der i festligt lag gerne gav den på tangenterne på elorgelet.

Så kære vikinger i Asgård, gamle venner fra vikingehytten Tjalfe, der allerede er draget til Asgård, nu kommer Hartvig til jer - en familiefar, en gøgler, en humoristisk historiefortæller, en ven og en viking af hjertet. Skænk mjøden og læg en brændeknude på bålet.

Æret være Hartvigs minde – år og fred.

Camilla Dupont, Formand for Frederikssund Vikingespil

Hartvig Sørensen bisættes tirsdag den 26. marts kl. 12.30 fra Græse kirke.