Det første halve år i byrådet......

Af
Michael Tøgersen

Byrådsmedlem Venstre

Det er "agurketid", så hermed et bidrag til mindre relevante nyheder….

Første halve år har været spændende, udfordrende, frustrerende, berigende samt seriøst udfordrende på tålmodighed pga. den lange tid, alting tager.

Vinge og Budgetfasen har mentalt fyldt mest, fordi de har skabt uro og negativitet.

Vi 8 nye byrådsmedlemmer har "arvet" sager på godt og ondt. Vingesagens udvikling fik vi først kendskab til efter valget.

Vi har gang i oprydningen, for der var budgetteret med en stor indtægt. Måske derfor har man ikke været omkostningsbevidst nok på andre områder.

I bakspejlet kan man reflektere over visioner omkring idrætsby, kulturhus med nyt hovedbibliotek, stor forkromet Vinge Centrum med Henning Larsen-arkitekttegnet skål, cykelstier, Havnebad, Børnehus(e), klimatilpasninger, diverse puljer, manglende optimering på skole-/plejeområdet gennem mange år, et voksen-/handicapområde som er "eksploderet" og meget mere.

Alt sammen noget man kunne have været skarpere på tidligere.

Vi ser på hundredvis af spareforslag, som vores meget ansvarlige, kompetente ansatte i kommunen har fundet frem, fordi de er blevet bedt om det. Langt de fleste bliver ikke til noget, men de berører mange mennesker og har skabt dårlig stemning, selvom virkelig mange ting går rigtig godt, og rigtig mange mindre gode ting ikke er realiseret.

God sommer.

Publiceret 11 July 2018 00:00

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.