DEBAT:

Åbent brev til Frederikssund Kommune

Johan Gaunitz, Dronning Olgas vej 29, 2000 Frederiksberg Blomsteramok, eller måske Blomsterblodbad 2018. På trods af en dulmende modstand mod de, i denne sammenhæng, meget aktive ganske lokale beboere så får kommunen, forhåbningsvis, en gang et havnebad - til glæde for alle andre såvel borgere som besøgende fra ind- og udland. Forhåbningsvis kan derimod årets Blomsterblodbad stoppes ? Det er en forudgående aftale, at der på det kommunale grundareal mellem det selvstyrende område “Kajhusene” og den artificielle kanalen skal være et grønt område i form af en blomstereng eller tilsvarende. Hvad jeg kan forstå på de førende centrale fagmyndigheder, herunder naturstyrelsen, skal et sådant areal - uanset om det er strandnære eller ikke - slås i størrelsen omtrent tre gange i sæsongen. Disse retninglinjer har kommunen tidligere overholdt, men fra 2018 er kommunen, åbenbart, gået blomsteramok og alle tidligere gode intentioner har måtte bide i græsset. Således har kommunen allerede kort før pinse slået et af arealerne ikke mindre end de tre årlige gange og herved forårsaget et veritabel BlomsterBodBad således at arealet i øjeblikket, i stedet for en natur med blomstereng snarere fremstår som et brunbrændt græsørken område. Det findes sikkert nogle konspiratorationsteoretikere, der kan se en sammenhæng mellem det ændrede kommunale agerende og Vinge-affæren, men det kan jeg dog ikke. Derfor undrer jeg hvis årets Blomsterblodbad kan henføres til en ændret politisk kurs i forhold til naturen, eller om forvaltningen på egen hånd har fået ideen at torpedere det vandnære blomsterareal?

Publiceret 26 May 2018 00:00

SENESTE TV

Integration i Frederikssund kommune.

Jeg har gennem mit frivillige arbejde i Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp, Venligboerne og privat mødt rigtig mange flygtninge de sidste 3 år.

Det har været og er berigende bekendtskaber og flere er blevet mine gode venner i dag.

Det har været spændende, at følge Kommunens indsatser og politik, og jeg må sige, at det meste har været fornuftigt nok! Sprogskolen, som vi har kontakt med, gør et fint arbejde og vi forsøger at hjælpe med lektier der. Tal dansk Cafeen i Frivilligstedet om torsdagen bliver stadig brugt, og dette giver også mening.

Uden for Frederikssund lyder det, at Integrationssteamet er rigtig gode, applaus til Jer!

I Dansk Flygtningehjælp er vi ret afhængige at § 18 midler, til at arrangere udflugter, købe kaffe mv til cafeen osv. Håber vi vil fortsætte med at modtage.

De fleste flygtninge jeg kender har fået job og er blevet selvforsørgende, hurra for dette! Det er dog hovedsagelig mændene.

Jeg kunne ønske mig at især kvinderne bliver hjulpet mere. De vil også gerne have egen indtægt og ikke skulle klare sig for mandens indtægt alene, det er svært.

Kunne man spørge ind til hvad de er gode til? Kulturen i mange lande lever på at drive små virksomheder. Kunne man hjælpe med at igangsætte en lille forretning i Frederikssunds tomme butikker. Det være sig en lille restaurant, syværksted, handel m.v. Her kunne et kursus i momsregnskab, hygiegne m.v. være en hjælp, og også en startkapital er nødvendig.

Huslejen i Frederikssunds tomme forretninger er temmelig høj ! Betaler vi skatteydere dette underskud for indehaverne ??

Der er stadig meget som kunne gøres hvis viljen og ”ud af boksen” tanker kunne indfinde sig.

Svensk jazz til Ejegod Jazzklub

slangerup Svenske Papa Piders Jazzband er et af Göteborgs mest populære jazzbands, og lørdag 27. oktober kommer det til Slangerup og spiller i Ejegod Jazzklub.

Papa Piders Jazzband var et af Göteborgs populæreste jazzbands fra begyndelsen af 1960’erne og cirka 25 år frem. Bandet, der blev et begreb i Göteborg, vandt et antal jazzkonkurrencer og var et af de første, der spillede udenlands. Da bandet stoppede i midten af 1980’erne, var tiden i 2010 inde til en ny start.

På initiativ af bandets trommeslager, Bosse Lindgren, har bandet fået en ny besætning, som kommer til Slangerup.

De spiller revival-jazz med megen sang og en del skiffle, som den blev spillet under det traditionelle boom i England, altså sådan musik, som spilles af f.eks. Acker Bilk, Ken Colyer og Chris Barber.

De håndplukkede musikanter med stor erfaring fra den europæiske jazzscene, hvilket garanterer et højt musikalsk niveau, spiller i Kingoskolens Teatersal på Strandstræde 28A i Slangerup

Læs mere om arrangementet på ejegodjazzklub.dk.

jbe

Fake News. Fake News.