DEBAT:

Intet demokrati i Frederikssund kommune

Áf Kirsten Harders, Hovdiget 16, Dalby Huse, 3600 Jægerspris Det var med lige dele vantro og fortvivlelse, jeg læste, at Vej og trafik-udvalget i Frederikssund kommune har besluttet at nedlægge linje 317 totalt i weekender og på helligdage. I har fået tæt på 500 protestunderskrifter og indsigelser! Er I hamrende lige glade med os? Var beslutningen taget på forhånd og var høringen bare et pro forma stunt, så I havde jeres ryg fri og så i øvrigt kunne være flintrende lige glade med de indsigelser, der måtte komme? Har I overhovedet læst vores indsigelser? At annoncere en høring i en lille annonce i et lokalblad, som ikke bliver omdelt til alle sommerhuse mere og så bagefter være totalt iskolde over for de indsigelser, der kommer, har intet med demokrati at gøre. Det er magtarrogance! Hvis I virkelig mente høringen alvorligt, havde I sat et hængeskilt op i bussen. Nu kan vi så vælge enten at gå 2-4 km op til bus 230R på veje så smalle, at to biler kun med nød og næppe kan passere hinanden eller at betale 84 kr. for hver gang vi skal en tur til Frederikssund og tilbage igen. Hvis vi da kan få en flextur, for det er langt fra sikkert. Der er ikke råd til mange ture ud af en folkepension. Og hvad med vores gæster? Jeg får ikke besøg af mine døtre og deres familie, hvis de oven i togbilletten skal betale 3-400 kr. i flextur. Her i Dalby huse er der mange fastboende pensionister og sommerhusejere uden bil. I weekender har vi behov for en bus om morgenen (f.eks. kl. 10.22), så vi kan komme på besøg og for en bus fra Jægerspris ved 11-12-tiden, så vi kan modtage besøg. Og senere en bus ved 18-tiden, så vi kan komme hjem fra vores besøg og vores gæster kan komme hjem. Det er et absolut minimum, hvis vi skal overleve herude. Eller det er måske det, vi ikke skal? Er den indbyggede plan, at alle os uden bil skal forlade området?

Publiceret 18 May 2018 11:50

SENESTE TV

Integration i Frederikssund kommune.

Jeg har gennem mit frivillige arbejde i Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp, Venligboerne og privat mødt rigtig mange flygtninge de sidste 3 år.

Det har været og er berigende bekendtskaber og flere er blevet mine gode venner i dag.

Det har været spændende, at følge Kommunens indsatser og politik, og jeg må sige, at det meste har været fornuftigt nok! Sprogskolen, som vi har kontakt med, gør et fint arbejde og vi forsøger at hjælpe med lektier der. Tal dansk Cafeen i Frivilligstedet om torsdagen bliver stadig brugt, og dette giver også mening.

Uden for Frederikssund lyder det, at Integrationssteamet er rigtig gode, applaus til Jer!

I Dansk Flygtningehjælp er vi ret afhængige at § 18 midler, til at arrangere udflugter, købe kaffe mv til cafeen osv. Håber vi vil fortsætte med at modtage.

De fleste flygtninge jeg kender har fået job og er blevet selvforsørgende, hurra for dette! Det er dog hovedsagelig mændene.

Jeg kunne ønske mig at især kvinderne bliver hjulpet mere. De vil også gerne have egen indtægt og ikke skulle klare sig for mandens indtægt alene, det er svært.

Kunne man spørge ind til hvad de er gode til? Kulturen i mange lande lever på at drive små virksomheder. Kunne man hjælpe med at igangsætte en lille forretning i Frederikssunds tomme butikker. Det være sig en lille restaurant, syværksted, handel m.v. Her kunne et kursus i momsregnskab, hygiegne m.v. være en hjælp, og også en startkapital er nødvendig.

Huslejen i Frederikssunds tomme forretninger er temmelig høj ! Betaler vi skatteydere dette underskud for indehaverne ??

Der er stadig meget som kunne gøres hvis viljen og ”ud af boksen” tanker kunne indfinde sig.

Svensk jazz til Ejegod Jazzklub

slangerup Svenske Papa Piders Jazzband er et af Göteborgs mest populære jazzbands, og lørdag 27. oktober kommer det til Slangerup og spiller i Ejegod Jazzklub.

Papa Piders Jazzband var et af Göteborgs populæreste jazzbands fra begyndelsen af 1960’erne og cirka 25 år frem. Bandet, der blev et begreb i Göteborg, vandt et antal jazzkonkurrencer og var et af de første, der spillede udenlands. Da bandet stoppede i midten af 1980’erne, var tiden i 2010 inde til en ny start.

På initiativ af bandets trommeslager, Bosse Lindgren, har bandet fået en ny besætning, som kommer til Slangerup.

De spiller revival-jazz med megen sang og en del skiffle, som den blev spillet under det traditionelle boom i England, altså sådan musik, som spilles af f.eks. Acker Bilk, Ken Colyer og Chris Barber.

De håndplukkede musikanter med stor erfaring fra den europæiske jazzscene, hvilket garanterer et højt musikalsk niveau, spiller i Kingoskolens Teatersal på Strandstræde 28A i Slangerup

Læs mere om arrangementet på ejegodjazzklub.dk.

jbe

Fake News. Fake News.