DEBAT:

Rygte der ikke vil dø

Bjørn Tving Stauning, Jernbanegade 29 D, Frederikssund For en nysgerrig og forholdsvis fredelig borger, er det umulig at finde hoved og hale i Vinge-forløbet. Pelle Andersen-Harilds (Enh) kritik af borgmester John Schmidt Andersen (V) er af en kaliber, man sjældent oplever i en byrådsal. Derfor er det svært at forstå, hvorfor borgmesteren ikke anlægger injuriesag for at imødegå de gentagne beskyldninger om, at han skulle være involveret i ulovligheder. I stedet kommer et andet byrådsmedlem borgmesteren til undsætning og irettesætter Andersen-Harild for lemfældige omgang med begrebet “ulovligheder”. Begrundelsen er, “at det finder vi aldrig ud af - for det bliver ikke undersøgt”. En sådan logik findes ikke i en retsstat. Det er utilfredsstillende, at en borgmester overhovedet kan mistænkes for at have været involveret i ulovligheder. Hvis vores John Schmidt Andersen ikke vil tage risikoen og stævne Andersen-Harild for overlagte, injurierende og æreskrænkende påstande, er det nærliggende at tro, at der er noget om snakken. Hvis en domstol pure frikender John Schmidt Andersen for at have begået ulovligheder, bør det på den anden side få konsekvenser for Pelle Andersen-Harilds fremtid som byrådsmedlem. Jeg bryder mig personligt lige så lidt om udokumenterede beskyldninger, som borgmestre, der ikke overholder loven.

Publiceret 03 May 2018 10:00

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.