DEBAT:

FN´s verdensmål er symbolpolitik- og hvad så?

Casper Harild-Ankersen, Formand for DSU Frederikssund-Egedal, Hovedgaden 112 3630 Jægerspris

For et par uger siden publicerede Tobias Weische (DF) et debatindlæg om, hvorfor implementeringen af en handlingsplan for FN´s verdensmål i Frederikssund byråd, er symbolpolitik. Nuvel er det symbolpolitik, men hvorfor skal det nødvendigvis være en dårlig ting med disse budskaber?

FN´s verdensmål blev skabt, for at kunne skabe et incitament til staten, virksomheder og netop kommuner, for at kunne sikre en bæredygtig økonomisk vækst, afskaffe fattigdom og sult og meget mere, for alle borgere i hele verden. Derfor mener jeg, at en handlingsplan om FN´s verdensmål, er den rette vej for Frederikssund Kommune. Og selvom der ikke lægger konkret politik bag endnu, så er det et godt budskab at sende, og kan fungere som en rettesnor for kommunen og dens mål. Derudover er arbejdet med FN's verdensmål ikke slut endnu, og der arbejdes mig bekendt stadig med at finde måder, at få dem implementeret i kommunens daglige drift

Nu er målet bare for byrådet, at kunne skabe og implementere disse initiativer for at sikre at hensigtserklæringen bliver til konkret politik for kommunen.

Publiceret 16 April 2018 14:43

SENESTE TV