DEBAT:

Frederikssund bør få flere penge fra udligningsordning

Michael Tøgersen, Byrådsmedlem (V), Vores kommune står for knap 10 % af arealet i Region Hovedstaden, som består af 29 kommuner, men vi er kun godt 2 % af indbyggerne. Man kan gøre sig den betragtning, at 2 % af borgerne skal betale skat til at vedligeholde 10 % af arealet, sådan lidt groft sagt. Vores adskilthed bliver ikke mindre af, at vi er opdelt af en fjord, men det kan en ekstra bro forhåbentlig hjælpe lidt på. Prøv at sammenligne med Glostrup. De er halvt så mange som vi, på et areal på kun 5 % af vores, altså 1/20. Deres befolkningstæthed er således ca. 10 gange større end vores. Hvis de laver en svømmehal, så bruger alle borgere i kommunen den, og alle er glade. Hvis vi laver en svømmehal her i kommunen, så er de 3 andre gamle hovedbyer negative, og det gælder med rigtig mange andre tiltag her i kommunen. Vi glemmer nok at glæde os over al den herlige plads, flotte natur, de smukke fjorde og den relativ begrænsede biludstødning vi har. Vi er desværre en del optaget af alt det, vi ikke har. Alle synes, at de andre bliver prioriteret højere, og alle udenfor Frederikssund synes, Frederikssund bliver prioriteret højest. Skal vi slet ikke prioritere Frederikssund højest for ligesom at have en hovedby, spørger nogle? Det mener en del, vi skal, så vi får lidt af et attraktivt fyrtårn med butikker, shoppingcenter, biografer, bilforhandlere, byggemarkeder, restauranter mm. mens mange andre mener, at alt skal fordeles helt lige. Her er ganske enkelt bare forskellige interesser, som generelt er genstand for rigtig meget utilfredshed. En del i Skibby vil hellere kædes sammen med Lejre Kommune. En del i Slangerup vil gerne lægges sammen med Hillerød. En større del af den kommunale udligningspulje, som jo netop skal sikre mere ensartethed, vil ikke bare være rimelig, men også kunne medvirke til at skabe en mere homogen kommune med flere glade borgere. Da ordningen er til revision netop nu, bør vi kaste os ind i kampen for en større andel.

Publiceret 15 April 2018 00:00

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.