DEBAT:

En levende havn - en levende by

Niels Martin Viuff, byrådsmedlem, Socialdemokratiet Da Frederikssund for mere end 200 år siden overtog købstadsrettighederne fra Slangerup var det i høj grad med tanke på, at Frederikssund skulle være en havneby. Det ligger så at sige i Frederikssunds dna at være en havneby. Derfor er det også en særdeles trist affære at se vores havn i dag. Den er stendød, og det ligger mig meget på sinde. Der kæmpes på flere fronter for at skabe et levende Frederikssund, men for at kunne skabe liv er vi også nødt til at kigge på, hvad vi gør med havnen. FNI har været dygtige til at få skabt grobund for et havnebad, og det bakker jeg 100 % op om. Det er et flot stykke arbejde, som kommunen også har bakket op om. Det er herligt, men vi skal tænke den videre. Jeg har en drøm om, at vi hæver barren og tænker større i Frederikssund, at vi bliver mere ambitiøse. Vi skal skabe en af landets bedste havne lige her i Frederikssund. En havn med at aktivt og spændende miljø. En havn der tiltrækker lokale borgere og gæster udefra. En havn der fungerer som et hjerte, hvorfra livet kanaliseres ud i resten af byen. Et havnebad er en start, men hele havnen skal efter min mening tænkes forfra. Jeg ønsker jeg at lave en plan for havnen med et så stort ambitionsniveau, at vi kan gøre projektet egnet til at få tilskud fra fonde. Sammen med de bedste arkitektoniske hjerner og støtte fra FNI synes jeg, vi skal komme i gang med at kigge på løsninger, som kan forvandle den tomme havn til den levende havn. En levende havn vil nemlig give en levende by. Og det fortjener Frederikssund.

Publiceret 15 April 2018 00:00

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.