DEBAT:

Det koster samfundet 650 mio. kr. at udskyde Frederikssundmotorvejen 10 år

Af Hans Andersen (V), MF og medlem af byrådet i Frederikssund Det koster samfundet mange penge, at Frederikssundmotorvejens sidste etape til Frederikssund endnu ikke har fået asfalt. Og den regning stiger kun, jo længere projektet bliver udskudt. En ny beregning fra Vejdirektoratet viser, at det samfundsmæssige økonomiske tab lyder på hele 650 mio. kr., hvis man udskyder igangsættelsen af motorvejsprojektet til 2030 frem for en situation, hvor projektet sættes i gang i 2020. Som Folketingsmedlem og medlem af byrådet i Frederikssund mener jeg, at tallet taler sit tydelige sprog. Det sætter en stor, tyk streg under, at der ikke bare er et kæmpestort behov for at få motorvejen hele vejen til Frederikssund - det er faktisk også en god forretning. Jeg lægger ikke skjul på, at det helt store bump på vejen er at finde flertal i Folketinget til at afsætte penge til motorvejsprojektet, men jeg er dog overbevist om, at Frederikssundmotorvejen står højt på listen i næste trafikaftale. Som den her beregning viser, så er det en af de motorvejsstrækninger, hvor vi får den største gevinst for pengene.

Publiceret 15 April 2018 00:00

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.