DEBAT:

Mere tillid til offentligt ansatte

Rasmus Stoklund (S) folketingskandidat Igennem flere uger har jeg haft annoncer i Frederikssund Lokalavis med et budskab om, at der bør være ”mere tillid til offentligt ansatte”. I en annonce er der ikke plads til uddybning, og derfor har nogen læsere måske tænkt: ”Hvad mener han egentlig med den annonce?” Derfor denne forklaring. Igennem flere år har man i den offentlige debat ofte kunne få indtryk af, at den offentlige sektor var ineffektiv. Konstant er der blevet skåret ned, indført nye kontrolmekanismer og dokumentationskrav. Samtidig er der blevet mindre tid til, at pædagoger, sosu-hjælpere, læger, lærere, socialrådgivere, politibetjente og mange andre offentligt ansatte kan bruge tid på at være sammen med borgerne. Men når man møder offentligt ansatte med kontrol og mistillid, så glemmer man, at de fleste offentlig ansatte jo netop har valgt deres fag, fordi de gerne vil pleje, undervise eller på anden vis hjælpe og udvikle mennesker og være til gavn for samfundet. De er motiveret af at gøre en forskel for andre mennesker, men den motivation svækkes, hvis de konstant føler sig mistænkeliggjort af kontrolskemaer og dokumentationskrav. Hvis man styrer den offentlige sektor alene ved at se på et regneark, så er det for nemt at skære alt det væk, der handler om relationer og menneskelig kontakt. Konsekvensen er, at pædagogerne i børnehaven mangler tid til det enkelte barn, fordi normeringerne forringes. Social- og sundhedshjælperen har ikke tid til at gøre andet end det, der står i skemaet hos den borger, der modtager hjemmehjælp, og der er ikke tid til en snak om vind og vejr, som kunne betyde en verden til forskel for borgere, som sjældent kommer hjemmefra og ofte kan være ensomme. Og i stedet for, at politibetjente kunne have et solidt lokalkendskab og holde øje med de unge, der er ved at komme på afveje, så centraliserer man politistationerne i store enheder og mister den lokale forankring. Ganske som det netop er sket i Frederikssund. Lektor Hans Henrik Knoop fra institut for pædagogik og uddannelse udtalte for et par år siden til Ugebrevet A4, at ”hvis de offentligt ansatte føler, at der ikke er tillid til dem, skaber det en atmosfære af afmægtighed, og det spreder sig til de borgere, de har kontakt med.” Det er en stor risiko, for hvis de offentligt ansatte føler de ledes med mistillid, så mister de motivationen, og det kommer vi alle til at mærke konsekvensen af.

Publiceret 14 April 2018 01:00

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.