DEBAT:

Længe leve Ebberød Bank

John Ziegler Stationsparken, Frederikssund Der var engang, man grinte, når nogen sagde Ebberød Bank, og der var engang en ledende venstremand, der skrev en bog om minimalstaten. Det første, er vi ved at genoplive, og det andet er pakket pænt væk. Med masser af hurra er der nu et arbejde i gang for at lette omkostningerne for pendlere, som skal benytte den nye broforbindelse dagligt, og det er jo fint nok, hvis det ikke lige var fordi, det med al ønskelig tydelighed gør det hele endnu mere vanvittigt. I forbindelse med broen skal vi have et betalingsanlæg, der skal etableres, administreres og vedligeholdes. Der skal sikkert nedsættes en bestyrelse, som skal have honorarer, en direktion som skal stå for driften, og alt sammen skal betales af cirka 13.000 daglige passager, sådan som det er budgetteret. Nu kan man jo have sin tvivl om, hvorvidt man når dette tal, eller om flere end forventet fortsat vil benytte den gamle forbindelse. Læg dertil at et rimeligt pendlerfradrag yderligere vil reducere indtægten for bropassage, og helt sikkert uden omkostningerne reduceres tilsvarende. I min optik nærmer vi os en underskudsforretning, så vi kunne jo starte med at droppe betalingsanlægget, og hvis det ikke skal være Ebberød Bank, må tiden være inde til at fornuften sejrer, og man erkender - uanset fortiden - at udviklingen går mod en betalingsfri bro, og lad os spare honorarer og “ben” til “pinger” og andet godtfolk - det vil være sund fornuft - og lidt minimalstat.

Publiceret 13 April 2018 10:00

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.